Annons
Sten leder jakten på en varg i trakterna av Gnosjö - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan döda får
Vargen som dödat får i trakterna av Gnosjö ska avlivas. Arkivbild: Gettyimages
Sten leder jakten på en varg i trakterna av Gnosjö
Vargen som dödar får i trakterna av Gnosjö, Gislaved och Tranemo ska skjutas och skyddsjaktledare blir Sten Johansson, besiktningsman vid länsstyrelsen i Jönköpings län.
– Det är meningslöst att försöka gå ut och hitta vargen på måfå. Vi inväntar nästa angrepp eller synobservation, då drar vi igång jakten, säger Sten Johansson till Jaktjournalen. Han är lite kändis i jägarkretsar, dels som besiktningsman på länsstyrelsen, dels som eftersöksjägare. Beslutet om skyddsjakten har tagits av länsstyrelserna i både Jönköpings län och Västra Götalands län efter att får dödats i fyra attacker i Gnosjö, Gislaved och Tranemo. Senaste attacken var den 28 juli.

Två löshundar får användas

Det kom inte in någon ansökan om skyddsjakt utan länsstyrelsernas personal har tagit initiativet. Sten Johansson och kollegor på länsstyrelserna utser jägarna som ska delta. – Blir det vakjakt vid något kadaver går det kanske åt två jägare. Släpper vi på hundar, så går det kanske åt tio jägare, säger Sten Johansson. Man har tillstånd att använda två löshundar och vice jaktledaren har kontakt med rovdjursjagande hundekipage. Sten Johansson får betalt i tjänsten för att leda skyddsjakten. Till de övriga jägarna utgår ingen ersättning.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

Jaktområdet

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!