SJF vill ändra reglerna för björnhundar och åtlar

Värmland (JJ) Jägareförbundets Gunnar Glöersen håller med – förbudet mot att släppa björnhund vid åtel måste tas bort.

Regeln borde ha tagits bort för länge sedan, tycker Jägareförbundets Gunnar Glöersen om förbudet för björhundar att ta upp spår vid åtel. Foto: Gettyimages och Jägareförbundet

Jaktjournalens Mikael Moilanen uppmanade på torsdagen beslutsfattarna på Naturvårdsverket att ta bort bort regeln som förbjuder björnhund att ta upp spår vid åtel. Läs krönikan här.

På Jägareförbundet är man av samma åsikt, berättar rovdjursansvarige Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser