Sannolikt åtal mot jägaren som sköt skånsk varg

Skåne (JJ) Det lutar åt åtal mot den man som i augusti sköt en varg i Skåne. Åklagare Lars Magnusson finner det osannolikt att ärendet läggs ned utan att rätten fått pröva saken.

Skånevargen sköts strax öster om Lönsboda i augusti. Bilden är tagen i närheten av platsen där en bockjägare misstog honom för räv. Foto: LE Carlsson/Länsstyrelsen

Det var på premiärdagen för bockjakten som jägaren satte sig på pass öster om Lönsboda. Det kom ett djur och jägaren bedömde att det var en räv. Han sköt men djuret blev inte kvar exakt på skottplatsen.

Jägaren ringde då till en eftersöksjägare som dök upp och spårade med hund. En kort bit från skottplatsen hittades vargen död.

Det visade sig vara den hanvarg som i flera års tid vistats i området och kallades Snapphanen. Han var född i Hasselforsreviret i gränstrakterna mellan Örebro och Värmland.

Sannolikt åtal

Polisutredningen befinner sig i ett ett slutskede. Det ska hållas slutförhör med den misstänkte och sedan fattar åklagare Lars Magnusson beslut om det blir åtal eller inte.

– När förhörets hållits fattar jag antingen beslut om att ärendet läggs ned, vilket jag finner otroligt, eller också delges den misstänkte hela utredningen, säger Lars Magnusson.

Det betyder att det sannolikt väcks åtal mot vargskytten.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser