Sannolikt åtal mot jägaren som sköt skånsk varg

Skåne (JJ) Det lutar åt åtal mot den man som i augusti sköt en varg i Skåne. Åklagare Lars Magnusson finner det osannolikt att ärendet läggs ned utan att rätten fått pröva saken.

Skånevargen sköts strax öster om Lönsboda i augusti. Bilden är tagen i närheten av platsen där en bockjägare misstog honom för räv. Foto: LE Carlsson/Länsstyrelsen

Det var på premiärdagen för bockjakten som jägaren satte sig på pass öster om Lönsboda. Det kom ett djur och jägaren bedömde att det var en räv. Han sköt men djuret blev inte kvar exakt på skottplatsen.

Jägaren ringde då till en eftersöksjägare som dök upp och spårade med hund. En kort bit från skottplatsen hittades vargen död.

Det visade sig vara den hanvarg som i flera års tid vistats i området och kallades Snapphanen. Han var född i Hasselforsreviret i gränstrakterna mellan Örebro och Värmland.

Sannolikt åtal

Polisutredningen befinner sig i ett ett slutskede. Det ska hållas slutförhör med den misstänkte och sedan fattar åklagare Lars Magnusson beslut om det blir åtal eller inte.

– När förhörets hållits fattar jag antingen beslut om att ärendet läggs ned, vilket jag finner otroligt, eller också delges den misstänkte hela utredningen, säger Lars Magnusson.

Det betyder att det sannolikt väcks åtal mot vargskytten.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Därför är foxhounden Einar en värdefull varghund

– När jag läste i Jaktjournalen att finnarna jagar varg med hund, brann det till i huvudet på mig: En sådan hund ville jag ha. Det berättar värmländske jägaren Petter som äger american foxhounden Einar som det fällts ett 20-tal vargar för och som just nu hjälper den norska fårnäringen mot varg.
ANNONS ▼

Annonser