Jaktnyheter

Så blir Swedish game fair 2024

Torbjörn Larsson, mässchef, Swedish Game Fair. Foto: Pressbild.

Wenngarns slott, ja det blir platsen för Swedish Game Fair 2024. Mässan vill den här gången sätta fokus på ungdomar och nya jägare.

Swedish Game Fair arrangeras den 31 maj – 2 juni 2024. Denna gång placerar sig mässan alltså i den historiska parken vid Wenngarns Slott, utanför Sigtuna.

–  Vi har tidigare varit på Skokloster och det har varit fantastiskt, men eftersom vi inte kunde få klart med tillgång till slottsparken där så har vi valt att flytta till Wenngarn. Där kommer vi ha tillgång både till slottet och slottsparken, säger mässchef Torbjörn Larsson.

2024-års mässa kommer förutom en omfattande produktutställning, skytteaktiviteter, jakthundsuppvis­ningar, jaktbilsutställning, viltmat och mycket mer ha extra fokus på ungdomar och nya jägare.

Firar jakt och landsbygd

Bakgrunden är att man konstaterat att över 90 procent av mässans besökare har tillgång till jaktmark eller jakt i någon form.

–  Vi vill med mässan bidra till att skapa fler jägare och flörta med den allmänhet som gillar vår livsstil med jakt, mat och natur. Vi vill visa att vi finns och visa upp oss för samhället och allmänhet. Det behövs en ordentlig mässa en gång om året då vi firar jakten och landsbygden.

Och intresset sedan mässan öppnade för anmälningar har varit stort.

–  På två veckor har vi fyllt 20 procent av bokningarna så vi är supernöjda, konstaterar Torbjörn Larsson.