Räddade tältande familj från varg – belönas med medalj

Calgarybon Russel Fee har belönats med en medalj för sin insats när han räddade en tältande familj undan en attackerande varg i Banffs nationalpark i Kanada.

Vargen attackerade en familj i tält. Foto: Gettyimages

Jaktjournalen har rapporterat om händelsen, som inträffade under natten den 9 augusti 2019. En familj låg i sitt tält när en varg trängde sig in och gick till attack.

Pappan i familjen fick bitskador när han försvarade sina barn.

I ett tält i närheten vaknade Russel Fee av familjens skrik.

– Jag tyckte det lät som om de kanske hade förlorat ett av sina barn. Det var det jag tänkte när jag vaknade, säger Russel Fee och citeras av Calgary Sun.

Sparkade vargen i baken

Russel Fee fick snabbt på sig skorna och hans hustru försåg honom med en lampa att orientera sig med i mörkret.

När han kom fram till den nödställda familjen såg han bakdelen på en varg som stack ut från deras tält.

Russel Fee sparkade vargen i baken och då vände den om och kom ut från tältet.

Familjefadern och Russel Fee kunde tillsammans skrämma iväg vargen. Den spårades upp och avlivades. Testresultat visade att vargen inte var smittad av rabies.

Familjefadern fördes till sjukhus och fick sina bitskador omplåstrade.

Medalj

Nu har generalguvenören i Calgary belönat Russel Fee med en medalj för sitt modiga ingripande. Själv vill han dock tona ned sin insats.

– Det känns inte rätt att kalla det modigt, för jag visste inte vad jag gav mig in i. Jag skulle bara hjälpa de här människorna och insåg inte hur allvarlig situationen var, säger Fussel Fee till Calgary Sun.

Attacken inräffade i Banffs nationalpark i Kanada.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼