Varg attackerade familj i tält

Tänk dig att du och din familj ligger och sover i ett tält när plötsligt en varg attackerar och försöker dra iväg dig. Detta hände en familj från New Jersey som semestrade i Banff i Kanada nyligen.

Familjen attackerades oförklarligt mitt i natten av en varg när de tältade i Banff nationalpark i Kanada. Foto: Gettyimages

Flera kanadensiska och amerikanska medier, bland annat CNN rapporterar om attacken som inträffade på natten i fredags förra veckan i Banff nationalpark, väster om Calagary.

Familjen väcktes dramatiskt mitt i natten när en varg attackerade tältet. Pappan i familjen försökte skydda sina barn och blev biten i armarna när vargen försökte dra honom ur tältet.

Lyckligtvis fanns ytterligare en campare i närheten och denne kunde komma till undsättning. Han förstod att något fruktansvärt höll på att hända när han hörde skriken från familjens tält.

– Jag sprang mot vargen och sparkade den i bakkroppen, berättar han för CBC nyheter.

Fadern och camparen som kom till undsättning hjälptes åt att skrika och kasta sten mot vargen så mamman och de två barn kunde springa till en husbil och ta skydd.

Pappan som fick bitmärken i händerna kunde uppsöka sjukhus och få vård för sina skador.

Enligt Parks Canada är händelser som detta extremt ovanliga men det finns rapporter om attacker i British Columbia och Ontario.

Vargen spårades upp och fälldes. Den vägde 35 kilo och har testats negativt för rabies. Anledningen till attacken förblir en gåta.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼

Annonser