Jaktnyheter

Polisen övertygad om att varg dödats på dalasjö

Polisen är övertygad om att en varg dödats på sjön Amungen i Rättviks kommun. Karta: Eniro
På lördagen fick polisen larm om att en varg dödats på en sjö i Rättviks kommun. Man satte in både bilpatruller och helikopter för att hitta en skoter och skoterförare som sätts i samband med brottet.
Sjön där polisen både under lördagen och söndagen jobbat för att säkra spår heter Amungen och ligger på gränsen mellan Dalarna och Gävleborg, i Rättviks kommun. – Vi fick ett telefonsamtal på eftermiddagen, om att det sannolikt bedrivits vargjakt på sjön. Vi är övertygade om att en varg dödats på isen, berättar Stefan Dangardt, presstalesman hos polisen i Dalarna. Det pågår en förundersökning om illegal vargjakt. Dangardt vill inte berätta om man hittat någon död varg, eller om det är spår som visar att en varg dött på isen.

Söker klarblå Lynx

– Vi letar efter en snöskoter, en klarblå Lynx utan framruta, som sätts i samband med jakten. Vi vill tala med personen som körde den skotern, säger Stefan Dangardt. Jakten ska ha skett i närheten av en långsmal ö i sjön, Långholmen. – Vi satte in helikopter och hade förhoppningar om att vi skulle hitta skotern och föraren redan under gårdagen, men det lyckades inte, säger Stefan Dangardt.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21