Annons
Nytt vittne i jakthärvan: Huvudvittnet har planterat bevis - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
4 år sedan åklagare
Ännu ett vittne hoppar av utredningen i den så kallade jakthärvan i Västmanland. Foto: Gettyimages, montage
Nytt vittne i jakthärvan: Huvudvittnet har planterat bevis
Jakthärvan i Västmanland tar ytterligare en sensationell vändning. Ett nytt och tidigare okänt vittne hoppar av och hävdar att det så kallade huvudvittnet först har tipsat polis och sedan placerat ut gift bland en av de misstänktas tillhörigheter.
Det tidigare okända vittnet väljer att berätta sin historia för Jaktjournalen och hoppar av utredningen. Det nya vittnet är närstående till huvudvittnet som redan gett besked om att det inte tänker vittna.

Grova anklagelser mot huvudvittnet

I ett uttalande meddelar det nya vittnet att det så kallade huvudvittnet har placerat ut bevis bland en av de misstänktas tillhörigheter. Vittnet skriver: ”Jag vet bland annat att sedan förra året sökt kontakt med polis för att tipsa om dessa påstådda brott och därefter planterat ut gift i jaktkläder, handladdningsvåg, samt bakat in det i färs och placerat ut på olika ställen i fastigheten/bostaden i vid olika tillfällen under tidens gång då aldrig vetat när NOA (Polisens nationella operativa avdelning) skulle göra någon form av tillslag. Jag vet även att placerat ett metallskrin innehållandes giftet i i sent i somras. Innan dess hade förvarat skrinet på annan plats.”

Huvudvittnet hade fler planer

Det nya vittnet berättar också hur det närstående huvudvittnet hade fler planer som aldrig realiserades. Huvudvittnet ska under senvintern 2018 planerat att ta en skoter ut på jaktmarken där den misstänkte brukade jaga för att lägga ut färs preparerat med gift och sedan tipsa polisen. Just denna plan ska aldrig ha blivit av.

Utplanterade bevis?

Det nya vittnet beskriver att huvudvittnet ringde upp polisen och tipsade om bevis som ska varit kvarglömda. Polisen kom tillbaka vid ett nytt tillfälle. Då ska huvudvittnet ha pekat ut de platser där huvudvittnet själv har planterat gift och polisen ska ha tagit med med dessa tillhörigheter som bevis.

Tar tillbaka uppgifterna

Det nya vittnet berättar att det tidigare har känt sig pressat av huvudvittnet och att det nu tar tillbaka allt det har sagt vid tidigare vittnesmål. Det nya vittnet skriver också att valet att hoppa av som vittne inte är på grund av påtryckningar från någon. Jaktjournalen söker åklagare Lars Magnusson för en kommentar. Bakgrund: Fem män, däribland industriledaren och vargdebattören Karl Hedin, häktades misstänkta för illegal jakt på bland annat varg i Västmanland. Samtliga inblandade nekar till anklagelserna.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21
 

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!