Här är den 48-årige jägarens egen bild från filmen som siktet spelade in när en joggare blev skjuten i Skåne i november. Foto; Förundersökningen

Här skjuts joggaren – jägarens bild av skottet

Här är jägarens egen bild av skottögonblicket när en äldre joggare blev beskjuten i Klippans kommun i november. Åklagaren vill ha skytten fälld för mordförsök alternativ grovt vållandet till kroppsskada.

– Det är samma straffskala för mordförsök som mord, alltså upp till 18 års fängelse. Men jag diskuterar inte förväg vad jag kommer att yrka på, säger åklagare Ola Lavie till Jaktjournalen. Han säger att han inte funnit något motiv till varför den misstänkte mannen skjutit mot den 75-årige joggaren. Men Ola Lavie menar att mannen förstod att han sköt mot en människa. Det var strax efter klockan fyra på morgonen den 29 november som en äldre man gav sig ut på sin joggingtur i Klippan. Intill vägen hade den misstänkte, en 48-årig jägare, monterat upp det polisen kallar ett högprecisionsvapen i kalibern .338 Magnum på ett benstativ. Det var försett med termisk värmekikare, Pulsar Trail XP 50, och siktet var inställt på ”hot black”. I polisförhören sa jägaren först att han trodde att han sköt på en räv. Sedan ändrade han sig och sa att det var ett rådjur han avfyrat sitt vapen mot. Men i själva verket var det den äldre joggare, som träffades i höften och föll skrikande till marken. Då avvek skytten från platsen.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

KAMPANJERBJUDANDE
3 månader
(Avsluta när du vill)

0:-

Därefter 39:-/månad

Prova nu