Domstol ska reda ut hur det egentligen gick till när den brittiska regeringen stoppade skyddsjakt på grävling. Foto: Gettyimages

Brittiska regeringen misstänks ha lyssnat på jaktmotståndare

Den brittiska regeringen engagerade sig oväntat och stoppade skyddsjakt på grävling. Nu ska det prövas rättsligt om det berodde på att premiärminister Boris Johnsons sambo, djurrättskämpen Carry Symonds, träffat grävlingsorganisationen Badgers Trust.

Helsingborgs Dagblad återger en TT-text som handlar om stoppad skyddsjakt på grävling i brittiska Derbyshire. Det beskrivs som ovanligt att den Storbritanniens regering lägger sig i enskilda viltvårdsärenden. Miljöminister Theresa Villiers var den som i höstas kontaktade Natural England, motsvarande svenska Naturvårdsverket, och bad dem stoppa jakten. Theresa Villiers är medlem i samma djurskyddsorganisation som premiärminister Boris Johnsons sambo, Carry Symonds, Conservative Animal Welfare Foundation. Några veckor före regeringens oväntade engagemang i grävlingsjakten hade Carrie Symonds möte med organisationen Badgers Trust som kämpar för grävlingars rättigheter.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

KAMPANJERBJUDANDE
3 månader
(Avsluta när du vill)

0:-

Därefter 39:-/månad

Prova nu