Nordöstra Värmland fortsatt tomt på vargrevir

Länsstyrelsens vargspårningar är över för den här säsongen och inte heller i vinter har spårpersonalen lyckats hitta några vargrevir i den nordöstra delen av länet.

Vargar försvinner i den nordöstra delen av Värmland, enligt länsstyrelsen. Foto: Gettyimages

SVT Värmland rapporterar att det är tomt på vargrevir öster om Klarälven i norra Värmland. De vargar som upptäckts där har försvunnit innan de bildat revir.

– Det dyker upp nya individer och gamla försvinner hela tiden. Det är en mycket hög omsättningstakt, säger Maria Falkevik, rovdjursansvarig vid länsstyrelsen i Värmland, till SVT.

Hon utesluter inte att det är tjuvjakt som ligger bakom vargsituationen på den östra sidan av Klarälven i norra Värmland.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Så blir björnjakten 2019 – alla länen

21 augusti är datumet landets björnjägare väntar på. Den stora snackisen i år är den delade jaktstarten i Västerbotten där elva björnar får fällas från 21 augusti och tio lämnas till älgpremiären den 2 september.

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.
ANNONS ▼

Annonser