Nordöstra Värmland fortsatt tomt på vargrevir

Länsstyrelsens vargspårningar är över för den här säsongen och inte heller i vinter har spårpersonalen lyckats hitta några vargrevir i den nordöstra delen av länet.

Vargar försvinner i den nordöstra delen av Värmland, enligt länsstyrelsen. Foto: Gettyimages

SVT Värmland rapporterar att det är tomt på vargrevir öster om Klarälven i norra Värmland. De vargar som upptäckts där har försvunnit innan de bildat revir.

– Det dyker upp nya individer och gamla försvinner hela tiden. Det är en mycket hög omsättningstakt, säger Maria Falkevik, rovdjursansvarig vid länsstyrelsen i Värmland, till SVT.

Hon utesluter inte att det är tjuvjakt som ligger bakom vargsituationen på den östra sidan av Klarälven i norra Värmland.

AKTUELLT

Nu är tid för att stärka banden med jakthunden

Det är så här års man kan stärka banden med hunden, så att man slipper stå och klia sig i huvudet och fundera på varför den hellre jagar fyra socknar bort än på marken där man själv befinner sig, skriver Mikael Moilanen i den här krönikan.

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Annonser