Närgången varg uppvaktade skogsarbetare

Värmland (JJ) En närgången varg uppehöll sig på onsdagen 20-25 minuter kring skogsarbetare i Värmland.

En närgången och oskygg varg uppvaktade på onsdagen skogsarbetare i Värmland. Foto: Per Larsson

Per Larsson kör skogsskördare i Ruskåsen i Vimyrenreviret. På onsdagen dök det upp en varg som var väldigt närgången och orädd.

– Han var vid mig i fem-tio minuter. Sedan gick han vidare till killen som körde skotare och där var han mellan tio minuter och en kvart, berättar Per Larsson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

100 Pantera – långhållssatsning från Sauer

Under året lanserades Sauer 100 Pantera. Geväret är tänkt som ett alternativ för den som är intresserad av långhållskytte men ändå vill ha ett jaktvapen för rörlig jakt. Jämfört med tidigare versioner av Sauer 100 är det framförallt stockningen som är utvecklad. Den flutade pipan är 19 mm i diameter och 50 cm lång vilket ger ett förhållandevis kompakt vapen.

Doris – dreverkungens drottning

Thomas Ekroth, Umeå, har haft fem drevrar i sin ägo och alla har varit jakt- och utställningschampions. Den senaste, Vildtjärns Doris har haft fantastiska framgångar både i utställningsringen och på jaktprov. Om det funnits ett VM i drever hade Thomas definitivt varit världsmästare.

Filmade oskyggt lodjur

Vanessa Andersson filmade i tisdags ett lodjur som lunkade framför bilen i flera hundra meter. "Inte ett onormalt beteende", säger länsstyrelsens personal om lodjuret.

Annonser