Annons
Moderater skärper tonen om problemen på skjutbanorna - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan moderaterna
Marléne Lund Kopparklint är en av modraterna som reagerat på det strul som drabbat skjutbanorna. Foto: Privat och Gettyimages, montage
Moderater skärper tonen om problemen på skjutbanorna
Moderata riksdagsledamöterna Marléne Lund Kopparklint och Sten Bergheden är starkt kritiska till att polisen fått uppdraget att besikta skjutbanor. Polisen borde fokusera på gängkriminaliteten, tycker Sten Bergheden.
Marléne Lund Kopparklint sitter i miljö- och jordbruksutskottet och är gammal pistoltävlingsskytt. Hon bor i Grava i Karlstad är i färd med att ta jägarexempen. Hon och Sten Bergheden har fäst sin uppmärksamhet på de stora bekymmer som nu drabbar skyttebanor runt om i landet, framför allt i Norrland.

”En i raden av frågor…”

Polisen har fått uppdraget att besikta skjutbanor, ett uppdrag som dragit ut på tiden. Det har dessutom uppstått nya tolkningar av gamla säkerhetsbestämmelser. Jaktjournalen har rapporterat om problemen. – Det här är bara en i raden av frågor där vi ser att regeringen motarbetar jägare och sportskyttar, säger Marléne Lund Kopparklint till Jaktjournalen. Under söndagen lät hon och Jan Bergheden göra en video, där de framför sina åsikter. Den sprids just nu på Facebook. Se videon nedan.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!