Mark och skog för 100 miljoner kronor till salu

2 138 hektar skog och mark på Gräsö i Östhammar ligger sedan i våras ute till försäljning.

Priset är 100 miljoner kronor och ännu har ingen köpare kunnat hittas. Karta: Hitta.se

Upsala Nya Tidning skriver i sin pappersupplaga att priset är satt till 100 miljoner kronor.

– Det tar lång tid att sälja en sådan här typ av fastighet. Det har funnits en hel del intressenter och vi har skickat underlag till många men man vet aldrig vilka som faktiskt är intresserade, säger mäklaren Viktor Danielsson till tidningen.

Egendomen som är till salu omfattar 1 562 hektar produktiv skogsmark. Ett bostadshus ingår i affären och hittills har drygt 85 000 personer klickat sig in på annonsen på försäljningssajten Hemnet.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Ny vargattack i Småland natten mot fredagen

Ännu en vargattack mot får inträffade natten mot fredagen vid fårbesättning i Gislaveds kommun. – Sex får dödades och två får saknas, säger Jens Mattsson vid länsstyrelsen i Jönköpings län.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼