Lokalpolitiker vill få bort skjutförbud på jaktskyttebana

Nu tar politiker i Hässleholms strid för en jaktskyttebana i kommunen som varit förlagd med skjutförbud sedan slutet av förra året.

Byggnadsnämnden i Hässleholms kommun kommer ha skjutbanan på agendan under kommande möten. Ett så kallat initiativärende har skapats rapporterar tidningen Norra Skåne.

Jaktskyttebanan får sedan i december inte nyttja hagelbanorna som är förlagda med skjutförbud. Förhoppningen nu är att några av de krav skjutbanan har fått ska ta bort.

– Kommunen har agerat fel mot jaktskytteklubben och fattat beslut på felaktiga underlag. Det finns en personlig vendetta mot klubben, säger Kenny Hansson, byggnadsnämndens ordförande till Norra Skåne.

Jaktskyttebanan ligger mellan Läreda industriområde och Stoby.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Finnspets räddade familjen ur brinnande hus

Natten till 20 mars brann Per-Östens och Anns hus ner utanför Norsjö, i Västerbotten. Branden startade vi fyratiden och det var finnspetsen Louise som väckte familjen, och kanske räddade livet på dem.

Dovviltstammen runt Kinnekulle fördubblad på tio år

Trots stort engagemang lyckades inte jägarna runt Kinnekulle i Skaraborg att fälla de 1 400 djur de hade som målsättning i år. Stammen har nära fördubblats på tio år.  – Vi har ansträngt oss för att nå vår målsättning, säger Wilhelm Klingspor, ordförande i Hjortkommittén som förvaltar dovviltet i området.

Vill skyddsjaga rådjur

Ytterligare en fastighetsägare på Gotland anser skogsskadorna så pass omfattande att denne nu ansöker om skyddsjakt på rådjur. Totalt har nu tre skogsägare ansökt om skyddsjakt.
ANNONS ▼