Lokalpolitiker vill få bort skjutförbud på jaktskyttebana

Nu tar politiker i Hässleholms strid för en jaktskyttebana i kommunen som varit förlagd med skjutförbud sedan slutet av förra året.

Byggnadsnämnden i Hässleholms kommun kommer ha skjutbanan på agendan under kommande möten. Ett så kallat initiativärende har skapats rapporterar tidningen Norra Skåne.

Jaktskyttebanan får sedan i december inte nyttja hagelbanorna som är förlagda med skjutförbud. Förhoppningen nu är att några av de krav skjutbanan har fått ska ta bort.

– Kommunen har agerat fel mot jaktskytteklubben och fattat beslut på felaktiga underlag. Det finns en personlig vendetta mot klubben, säger Kenny Hansson, byggnadsnämndens ordförande till Norra Skåne.

Jaktskyttebanan ligger mellan Läreda industriområde och Stoby.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser