Lodjursskytt polisanmäler mordhot

Värmländska jägaren Jenny Kvarnström polisanmäler mordhot som riktats mot henne för att hon sköt två lodjur.

Värmlands Folkblad rapporterar om saken i sin i sin papperstidning. I lördags gjorde Jenny debut som lodjursskytt och fällde inom loppet av några sekunder två lodjur. Saken uppmärksammades både i vanliga media och på Facebook.

De flesta av reaktioner har varit positiva, men det har också riktats mordhot mot Jenny. Hon har kallats mördare och fått kommentarer som ”Du ska få skott i pannan”, ”du borde vara trofé själv”.

– Jag känner väl obehag, och just det också att man inte gör något som är olagligt. Jag respekterar att alla tycker olika, det är helt okej, men man får inte gå så långt som till mordhot och så där. Så jag känner ett obehag såklart, säger Jenny till Värmlands Folkblad.

Mordhoten har polisanmälts.

AKTUELLT

LRF vill ha löshundsjakt på vildsvin vår och sommar

Lösa vildsvinshundar hela våren och sommaren. Vårbocksjakt i hela Sverige. Jakt på hjort och rådjur dygnet runt. Det är förslag på nya jakttidsregler från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. – Vi måste göra något åt vildskadorna, säger förbundets jakt- och viltansvarige Anders Wetterin.

Det kan vara säljakt på gång

Ett antal motioner om licensjakt på säl bereds just nu i miljö- och jordbruksutskottet. Utskottets ordförande, Kristina Yngwe, C, tror att det kan bli ja till motionerna och det det öppnar för licensjakt på säl.

Annonser