Lodjursskytt polisanmäler mordhot

Värmländska jägaren Jenny Kvarnström polisanmäler mordhot som riktats mot henne för att hon sköt två lodjur.

Värmlands Folkblad rapporterar om saken i sin i sin papperstidning. I lördags gjorde Jenny debut som lodjursskytt och fällde inom loppet av några sekunder två lodjur. Saken uppmärksammades både i vanliga media och på Facebook.

De flesta av reaktioner har varit positiva, men det har också riktats mordhot mot Jenny. Hon har kallats mördare och fått kommentarer som ”Du ska få skott i pannan”, ”du borde vara trofé själv”.

– Jag känner väl obehag, och just det också att man inte gör något som är olagligt. Jag respekterar att alla tycker olika, det är helt okej, men man får inte gå så långt som till mordhot och så där. Så jag känner ett obehag såklart, säger Jenny till Värmlands Folkblad.

Mordhoten har polisanmälts.

AKTUELLT

Krönika: Klent gensvar – vem hade förväntat sig nåt annat!

För tio år sedan skapade den lokala jaktvårdskretsen där jag bor en jourgrupp, vars avsikt var att stå till tjänst när lantbrukare fick problem med vildsvinsskador. Ett antal jägare, mig själv inkluderad ”utbildades” i Skåne och kom hem med höga förhoppningar om att detta skulle bli bra.

Nytt fall av CWD på älg upptäckt

Ytterligare en älg med CWD-smittan har upptäckts i Norrbotten, rapporterar länsstyrelsen. Det rör sig om en äldre älgko som avlivats sedan den uppträdde misstänksamt.

Annonser