Kronhjort fotograferad i södra Lappland

Bilder från en åtelkamera väcker förvåning och glädje hos jägare vid Stöttingfjället i södra Lappland och Västerbottens län. Kronhjort blev förevigad häromveckan.

Kronhjort fotograferad vid Stöttingfjället i södra Lappland. Foto: Privat

– Någon kompis sa att han sett kronhjort i området några dagar innan bilden togs. Jag var lite fundersam när jag hörde om observationen, men nu ser man att det stämde. Det syns tydligt att det är kronhjort, konstaterar Jaktjournalens medarbetare, Robin Myrestam.

Robin Myrestam

Utöver att skriva reportage för Jaktjournalen säljer han åtelkameror. Det var en åtelkamerakund som fick bild på hjorten den 30 juli.

Man vet inte var hjorten kan komma ifrån, men det fanns ett hägn nere i kusten, vid Nordmaling, varifrån det rymde hjortar för ett tiotal år sedan. Om det är hjort som nu traskat tio mil till Stöttingfjället, eller om det rör sig om annan hjort, är det ingen som vet.

– Det är lite coolt, hoppas att de stannar och förökar sig, säger Robin Myrestam.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼