Karl Hedin släppt från häktet

Stockholm (JJ) På dagen en månad efter gripandet fick industrimannen och vargdebattören Karl Hedin lämnat Kronobergshäktet. Han och en annan av de misstänkta försattes på fri fot strax efter klockan tio på måndagen.

– Min bedömning är att han och de övriga tre andra som försatts på fri fot inte längre kan försvåra utredningen. I alla fall är risken inte så stor att det uppväger det men som de får lida genom att sitta häktade, säger åklagare Lars Magnusson till Jaktjournalen.

Har du hittat någon död varg ännu?

– Nej, svarar Lars Magnusson.

Han vill inte närmare precisera vilka övriga misstankar som finns mot Karl Hedin och de andra fyra inblandade. Lars Magnusson hänvisar till förundersökningssekretess.

En man kvar i häkte

En femte man ska dock kvarstanna i häkte eftersom han bedöms kunna försvåra utredningen om han inte sitter inlåst.

– Men den bedömningen kan ändras inom de närmaste dagarna, säger Lars Magnusson.

Det var den 26 oktober som Karl Hedin och ytterligare tre män greps i norra delen av Västmanland. De anhölls och häktades.

Ytterligare en man, som befann sig utomlands, anhölls och häktades i sin frånvaro.

Fyra av männen är nu alltså fria.

Polis och åklagare anklagar de inblandade för olika brott som ska ha begåtts i samband med illegal jakt på bland annat varg.

Jaktjournalen söker Karl Hedin och hans försvarare för en kommentar.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser