Karl Hedin släppt från häktet

Stockholm (JJ) På dagen en månad efter gripandet fick industrimannen och vargdebattören Karl Hedin lämnat Kronobergshäktet. Han och en annan av de misstänkta försattes på fri fot strax efter klockan tio på måndagen.

– Min bedömning är att han och de övriga tre andra som försatts på fri fot inte längre kan försvåra utredningen. I alla fall är risken inte så stor att det uppväger det men som de får lida genom att sitta häktade, säger åklagare Lars Magnusson till Jaktjournalen.

Har du hittat någon död varg ännu?

– Nej, svarar Lars Magnusson.

Han vill inte närmare precisera vilka övriga misstankar som finns mot Karl Hedin och de andra fyra inblandade. Lars Magnusson hänvisar till förundersökningssekretess.

En man kvar i häkte

En femte man ska dock kvarstanna i häkte eftersom han bedöms kunna försvåra utredningen om han inte sitter inlåst.

– Men den bedömningen kan ändras inom de närmaste dagarna, säger Lars Magnusson.

Det var den 26 oktober som Karl Hedin och ytterligare tre män greps i norra delen av Västmanland. De anhölls och häktades.

Ytterligare en man, som befann sig utomlands, anhölls och häktades i sin frånvaro.

Fyra av männen är nu alltså fria.

Polis och åklagare anklagar de inblandade för olika brott som ska ha begåtts i samband med illegal jakt på bland annat varg.

Jaktjournalen söker Karl Hedin och hans försvarare för en kommentar.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser