Karl Hedin släppt från häktet

Stockholm (JJ) På dagen en månad efter gripandet fick industrimannen och vargdebattören Karl Hedin lämnat Kronobergshäktet. Han och en annan av de misstänkta försattes på fri fot strax efter klockan tio på måndagen.

– Min bedömning är att han och de övriga tre andra som försatts på fri fot inte längre kan försvåra utredningen. I alla fall är risken inte så stor att det uppväger det men som de får lida genom att sitta häktade, säger åklagare Lars Magnusson till Jaktjournalen.

Har du hittat någon död varg ännu?

– Nej, svarar Lars Magnusson.

Han vill inte närmare precisera vilka övriga misstankar som finns mot Karl Hedin och de andra fyra inblandade. Lars Magnusson hänvisar till förundersökningssekretess.

En man kvar i häkte

En femte man ska dock kvarstanna i häkte eftersom han bedöms kunna försvåra utredningen om han inte sitter inlåst.

– Men den bedömningen kan ändras inom de närmaste dagarna, säger Lars Magnusson.

Det var den 26 oktober som Karl Hedin och ytterligare tre män greps i norra delen av Västmanland. De anhölls och häktades.

Ytterligare en man, som befann sig utomlands, anhölls och häktades i sin frånvaro.

Fyra av männen är nu alltså fria.

Polis och åklagare anklagar de inblandade för olika brott som ska ha begåtts i samband med illegal jakt på bland annat varg.

Jaktjournalen söker Karl Hedin och hans försvarare för en kommentar.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼