Just nu: Tierpsvargen avlivad

Den varg som under förmiddagen rört sig i Tierp och bland annat filmats när den äter rådjur levande, avlivades klockan 13.41.

– Vargen sköts av en av polisens jägare. Jag vet inte exakt var, men inne i villaområdet eller alldeles strax bredvid, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Polismyndigheten region mitt.

Varför avlivade ni vargen?
– Du känner till upprinnelsen, att den varit i samhället och att den fortfarande var kvar i närheten när vi avlivade rådjuret. Den brydde sig inte om vår personal.

– Kombinationen av det, att den uppträdde ovanligt och att det var mycket människor i rörelse i området, gjorde att vi tog beslut om avlivning, säger Daniel Wikdahl.

Se filmen där vargen äter på ett rådjur i trädgården.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Toppmodern hundträningshall på Hulukvarn arena

Till helgen slår Hulukvarn Arena upp dörrarna för sin senaste satsning, Sveriges mest moderna träningshall för hundsport. – I den nya hundsporthallen har vi ännu en anläggning som garanterar optimala träningsförhållanden, säger Filip Hegestrand, Hulukvarn AB.

Varg attackerade familj i tält

Tänk dig att du och din familj ligger och sover i ett tält när plötsligt en varg attackerar och försöker dra iväg dig. Detta hände en familj från New Jersey som semestrade i Banff i Kanada nyligen.
ANNONS ▼

Annonser