Just nu: Tierpsvargen avlivad

Den varg som under förmiddagen rört sig i Tierp och bland annat filmats när den äter rådjur levande, avlivades klockan 13.41.

– Vargen sköts av en av polisens jägare. Jag vet inte exakt var, men inne i villaområdet eller alldeles strax bredvid, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Polismyndigheten region mitt.

Varför avlivade ni vargen?
– Du känner till upprinnelsen, att den varit i samhället och att den fortfarande var kvar i närheten när vi avlivade rådjuret. Den brydde sig inte om vår personal.

– Kombinationen av det, att den uppträdde ovanligt och att det var mycket människor i rörelse i området, gjorde att vi tog beslut om avlivning, säger Daniel Wikdahl.

Se filmen där vargen äter på ett rådjur i trädgården.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser