Jaktnyheter

Jämthund jagad av två vargar norr om Timrå

Två vargar var efter jämthunden som kom flyende till husse Ingemar Sundholm. Bild: Hitta.se och Gettyimages
Jämthunden Nico undkom med nöd och näppe två vargar som jagade honom norr om Timrå på söndagen. – Hunden var alldeles skärrad, berättar ägaren Ingemar Sundholm.
Den obehagliga upplevelsen inträffade strax efter klockan åtta på söndagsmorgonen i Slättmon, Bredsjön norr om Timrå. Ingemar Sundholm och ytterligare en hundförare hade precis släppt sina hundar. Den treåriga jämthundshanen Nico skällde några skall men kom sedan ut på vägen framför en passkytt.

Ville till husses famn

– Först sprang han fort som sjutton utmed vägen mot mig. Men han vek av upp i skogen igen, och sedan kom han genom buskarna i en jäkla fart och hoppade upp mot bröstet på mig. Jag skällde på honom: ”Vad fan håller du på med?”, berättar Ingemar Sundholm. Han fick strax därpå svaret på varför jämthunden försökte hoppa upp i famnen på sin husse. Två vargar kom i full fart efter honom och stannade i diket på några meters avstånd när de fick se Ingemar. De tio jägarna och två hundföraren bröt jakten omedelbart. – Nu får vi invänta spårsnö, så att vi ser vad som rör sig på marken. Det är renskötselområde, så det ska inte finnas några vargar här, säger Ingemar.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen 070 – 744 18 21