Jämthund jagad av två vargar norr om Timrå

Jämthunden Nico undkom med nöd och näppe två vargar som jagade honom norr om Timrå på söndagen. – Hunden var alldeles skärrad, berättar ägaren Ingemar Sundholm.

Två vargar var efter jämthunden som kom flyende till husse Ingemar Sundholm. Bild: Hitta.se och Gettyimages

Den obehagliga upplevelsen inträffade strax efter klockan åtta på söndagsmorgonen i Slättmon, Bredsjön norr om Timrå.

Ingemar Sundholm och ytterligare en hundförare hade precis släppt sina hundar.

Den treåriga jämthundshanen Nico skällde några skall men kom sedan ut på vägen framför en passkytt.

Ville till husses famn

– Först sprang han fort som sjutton utmed vägen mot mig. Men han vek av upp i skogen igen, och sedan kom han genom buskarna i en jäkla fart och hoppade upp mot bröstet på mig. Jag skällde på honom: ”Vad fan håller du på med?”, berättar Ingemar Sundholm.

Han fick strax därpå svaret på varför jämthunden försökte hoppa upp i famnen på sin husse. Två vargar kom i full fart efter honom och stannade i diket på några meters avstånd när de fick se Ingemar.

De tio jägarna och två hundföraren bröt jakten omedelbart.

– Nu får vi invänta spårsnö, så att vi ser vad som rör sig på marken. Det är renskötselområde, så det ska inte finnas några vargar här, säger Ingemar.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼