Jaktnyheter

Jaktradioföretag köper pejltillverkare

Patrik Johansson och Jens Qarlsson, delägare i Lafayette AB har spännande planer för framtiden.

Jaktradioföretaget Lafayette köper pejltillverkaren Followit som bland annat tillverkar pejlar för radiomärking i samband med viltforskning.

Followit är enligt ett pressmeddelande från Lafayette en av de ledande aktörerna inom mobil & satelitpositionering av djur, fordon, transport, människor och egendom. Bolaget har anor från 1970-talet tal då man grundade den för jägarna berömda pejlen televilt redan 1973. Bolaget har sitt säte i Lindesberg där sker all produktion, utveckling samt försäljning.

Patrik Johansson som är delägare i Lafayette kommenterar köpet.

– Vi ska utveckla och förfina den långa historia som bolagen har. Det är viktigt att ta väl vara på personalens kunskap och erfarenhet samt fortsätta utveckla de befintliga affärsområdena tillsammans med våra kunder, partners och återförsäljare. Vi ser också en framtid där bolagen kompletteras med fler produkter och även nya affärsområden och givetvis fler förvärv, säger han.

Ägarna vill utveckla verksamheterna och ser potential för en starkare etablering på jaktmarknaden med fler produkter utvecklade tillsammans med jägare. Lafayette kommer vara mycket aktiva i bolaget för att stötta framtida utmaningar och möjligheter.