Annons
Jakthärvan: Hedin pekar ut hemliga vittnet - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
4 år sedan åklagare
Polis och åklagare har ett hemligt vittne. Karl Hedin pekar ut vem personen är. Bild: Gettyimages, montage
Jakthärvan: Hedin pekar ut hemliga vittnet
Västmanland (JJ) Nu framkommer uppgifter om vem åklagarens och polisens hemliga källa i den så kallade jaktbrottshärvan är. Karl Hedin skriver själv på Facebook och pekar ut en närstående till en av de misstänkta.
Det är i Facebookgruppen Vi som stödjer Karl Hedin, som har över 18 000 medlemmar i skrivande stund, som ett inlägg från Karl Hedin publiceras. Han skriver att polis och åklagare fick tips om illegal jakt på rovdjur den 9 april och att man satte in telefonavlyssning mot de fem misstänkta. Alltihop ska bottna i ett infekterat relationsdrama där en närstående till en av de misstänkta ska lämnat uppgifterna till polisen, enligt Hedin. I inlägget riktar Karl Hedin skarp kritik mot både polisen och åklagare Lars Magnusson. ”Hur står det till med Lars Magnussons omdöme är den fråga jag främst ställer mig. En tanke som är svår att göra sig fri från är också, att det inte är så noga med kontrollen av trovärdigheten, om bytet blir tillräckligt stort”, skriver Karl Hedin.

Kommer förmodligen att berätta

Jaktjournalen har konfronterat åklagare Lars Magnusson med Hedins uppgifter men han vill inte kommentera saken. Du måste väl ha berättat för den misstänkte vem källan är? – Jag har ingen kommentar, svarar Magnusson. Men om du berättat för den misstänkte, så blir det ju känt i alla fall. – Jag har ingen kommentar. Kommer du någon gång att berätta vem källan är? – Ja, det kommer jag förmodligen att berätta. Blir det som vittne i en rättegång? – Det får vi se. Vad är det som gör att du inte kan berätta nu vilket vittnet är? – Därför att det här är en förundersökning, svarar Lars Magnusson. Jaktjournalen har sökt den utpekade källan men utan att lyckas nå personen. Karl Hedin och fyra andra män är misstänkta för illegal jakt på bland annat varg. De satt häktade men är nu försatta på fri fot.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   MEST LÄSTA ARTIKLAR

   VAPENTEST

    MEST DELADE ARTIKLAR

    RECEPT

     FLER NYHETER

      SENASTE NYTT

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      MEST LÄSTA ARTIKLAR
      MEST DELADE ARTIKLAR
      Senaste annonser
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!