Jägareförbundets ordförande förväntar sig ursäkt av Rovdjursföreningen

Svenska Jägareförbundets ledning har med förvåning noterat de grova anklagelser som Svenska Rovdjursföreningen riktar mot Jägareförbundet. Ordförande Torbjörn Larsson förväntar sig en ursäkt av Rovdjursföreningens styrelse.

Torbjörn Larsson, ordförande i Svenska Jägareförbundet, där man noterat helgens häpnadsväckande utspel från Rovdjursföreningen. Foto: Skärmdumpar från Rovdjuresföreningen och Mikael Moilanen

Det var på söndagen som en text lades ut på Rovdjursföreningens facebooksida. Där står det bland annat att jägarorganisationerna i Sverige får skattemedel för att tjuvskjuta rovdjur. Jaktjournalen har berättat om det i den här krönikan.

– Det är en dikeskörning utan dess like när man anklagar hela jägarkåren för illegal jakt. Jag förväntar mig att Rovdjursföreningens styrelse tar avstånd ifrån det som skrivits på föreningens Facebooksida och ber om ursäkt, säger Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson.

Han har befunnit utomlands på mässa och blivit insatt i Rovdjursföreningens anklagelser under måndagsförmiddagen.

– Jag vet inte om det finns någon mening att ta en sådan organisation som Rovdjursföreningen på allvar efter det här. Men jag utgår ifrån att Jägareförbundet kommer att agera och svara på något sätt, säger Torbjörn Larsson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

LRF vill ha löshundsjakt på vildsvin vår och sommar

Lösa vildsvinshundar hela våren och sommaren. Vårbocksjakt i hela Sverige. Jakt på hjort och rådjur dygnet runt. Det är förslag på nya jakttidsregler från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. – Vi måste göra något åt vildskadorna, säger förbundets jakt- och viltansvarige Anders Wetterin.

Det kan vara säljakt på gång

Ett antal motioner om licensjakt på säl bereds just nu i miljö- och jordbruksutskottet. Utskottets ordförande, Kristina Yngwe, C, tror att det kan bli ja till motionerna och det det öppnar för licensjakt på säl.

Annonser