Annons
Jägareförbundets ordförande förväntar sig ursäkt av Rovdjursföreningen - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
Torbjörn Larsson, ordförande i Svenska Jägareförbundet, där man noterat helgens häpnadsväckande utspel från Rovdjursföreningen. Foto: Skärmdumpar från Rovdjuresföreningen och Mikael Moilanen
Jägareförbundets ordförande förväntar sig ursäkt av Rovdjursföreningen
Svenska Jägareförbundets ledning har med förvåning noterat de grova anklagelser som Svenska Rovdjursföreningen riktar mot Jägareförbundet. Ordförande Torbjörn Larsson förväntar sig en ursäkt av Rovdjursföreningens styrelse.
Det var på söndagen som en text lades ut på Rovdjursföreningens facebooksida. Där står det bland annat att jägarorganisationerna i Sverige får skattemedel för att tjuvskjuta rovdjur. Jaktjournalen har berättat om det i den här krönikan. – Det är en dikeskörning utan dess like när man anklagar hela jägarkåren för illegal jakt. Jag förväntar mig att Rovdjursföreningens styrelse tar avstånd ifrån det som skrivits på föreningens Facebooksida och ber om ursäkt, säger Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson. Han har befunnit utomlands på mässa och blivit insatt i Rovdjursföreningens anklagelser under måndagsförmiddagen. – Jag vet inte om det finns någon mening att ta en sådan organisation som Rovdjursföreningen på allvar efter det här. Men jag utgår ifrån att Jägareförbundet kommer att agera och svara på något sätt, säger Torbjörn Larsson.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!