Jaktnyheter

Jägare dödad av vildsvin

En jägare har dött efter att troligen blivit skadad av ett vildsvin utanför Jönköping, uppger polisen. Foto: Gettyimages

UPPDATERAD. Den jägare som hittades död i ett jakttorn utanför Jönköping, har troligtvis dött efter att ha blivit skadad av ett vildsvin. Det uppger polisen nu.
Polisen kan inte svara på om det var just vildsvinsjakt jägaren var ute på.

"}}

Tidigare idag rapporterade Jaktjournalen om att en person hittats död i ett jakttorn utanför Eksjö i Jönköping och att två personer gripits.

– En man anträffades avliden och inledningsvis fanns en del oklara omständigheter kring dödsfallet. Därför startade vi en utredning och grep två personer. Men efter kriminalteknikernas undersökning finns inga misstankar om brott, sa Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson hos polisen, till Jaktjournalen tidigare i dag.

”Troligen vildsvin”

Polisen uppger nu att den avlidna jägaren var ute på jakt. Efter att ha konsulterat rättsläkare anser polisen nu att det handlar om en olyckshändelse.

”Mest troligt är att jägaren mött ett vildsvin i skogen, blivit skadad och därefter flytt upp i tornet”, säger polisen.

Polisen vet ännu inte om jägaren har skadskjutit ”det troliga vildsvinet”. En eftersöksjägare har kallats in för att söka efter eventuellt skadat vilt.

Det finns alltså inga brottsmisstankar utan polisen handlägger ärendet för att vidare säkert fastställa dödsorsaken.

Jägarens anhöriga är underrättade.

Uppdaterad 16:16 – Jägaren har inte meddelat sig

Polisen kan nu berätta att jägaren hittades av sina kamrater strax före 08:45, när de inte fått tag på honom på telefon. Det är oklart om jägaren inte kunnat meddela sig, eller om han saknat mobiltelefontäckning.

09.20 är polisen på plats. Inga livräddande insatser görs, mannen är redan konstaterad som avliden.

– Han hade skador på nedre delen av kroppen, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Polisen kan i dagsläget inte svara på om mannen var ute på bockjakt eller vildsvinsjakt.

– Det kommer att visa sig, men det är inget jag har kunskap om just nu. Vi har en polisiär utredning för att utreda dödsorsaken, men det finns som sagt ingen misstanke om brott, säger Johnny Gustavsson.

Den avlidne jägaren är inte hemmahörande i området.
– Om han var en återkommande jaktgäst eller inte, har jag inte information om. Inte heller om han haft någon form av skyddsbyxor, säger Johnny Gustavsson.

Eftersök

Strax före klockan 16 idag påbörjades eftersök i området. Polisen har ännu ingen information om det.

logo
Josefine Julén
josefine.julen@jaktjournalen.se