Jägarbas i Kalmar manar till lugn i vargfrågan

Efter att en jakthund dödats av en varg i Högsby kommun manar nu Jägareförbundets ordförande i Kalmar till lugn. Annika Bodin tycker inte att jägare ska oroa sig.

Ägaren hittade sin beagle ihjälbiten.

En beagle dödades av varg i Kalmar län på torsdagen. Nyheten har tagits emot med bestörtning i jägarkretsar i området.

Ordföranden i Jägareförbundet i Kalmar län, Annika Bodin, vill dock lugna sina medlemmar.

– Det kan likaväl hända att en hund går igenom isen. Det har jägarna med sig i beräkningen. Sen är det alltid så att man bör vara uppmärksam när man är i skog och mark, säger Annika Bodin till P4 Kalmar.

Här radiostationens intervju med Annika Bodin här.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vapentest: Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable

Turkiska Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable är en klassisk sporting/jakthagelbock och ett resultat av drygt 50 års vapentillverkning. Modellen Nordhunt är speciellt tillverkad för Jaguargruppen och ger mycket hagelvapen för pengarna.

Garmin växlar upp – nu kommer pejlen Alpha 200i

Förbättrad kartkapacitet, större skärm på 3.5” som kan läsas i solljus och programmerbara knappar. Det är några av förbättringarna på nya Alpha 200i. Enheten har också inReach satellitteknologi1 integrerat, vilket möjliggör tvåvägsmeddelanden och interaktiva SOS-aviseringar.

Kortare jakttid föreslås för förföljande älghundar

I Naturvårdsverkets förslag på nya jakttider finns även förslag som gäller jakthundanvändning. Bland annat föreslås att älghundar som förföljer älg inte får släppas före den första oktober i södra Sverige. Bör älghundsägare vara oroliga för kortare möjligheter till jaktträning?

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.
ANNONS ▼