Jägarbas i Kalmar manar till lugn i vargfrågan

Efter att en jakthund dödats av en varg i Högsby kommun manar nu Jägareförbundets ordförande i Kalmar till lugn. Annika Bodin tycker inte att jägare ska oroa sig.

Ägaren hittade sin beagle ihjälbiten.

En beagle dödades av varg i Kalmar län på torsdagen. Nyheten har tagits emot med bestörtning i jägarkretsar i området.

Ordföranden i Jägareförbundet i Kalmar län, Annika Bodin, vill dock lugna sina medlemmar.

– Det kan likaväl hända att en hund går igenom isen. Det har jägarna med sig i beräkningen. Sen är det alltid så att man bör vara uppmärksam när man är i skog och mark, säger Annika Bodin till P4 Kalmar.

Här radiostationens intervju med Annika Bodin här.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser