Hedins advokat: ”Polisen har trålat oerhört brett”

Stockholm (JJ) – Alltihop bygger på ett missförstått telefonsamtal och uttalanden från anonyma källor som vi ifrågasätter bevisvärdet av. Det säger Karl Hedins försvarare, advokat Sven Severin, sedan hans klient försatts på fri fot.

– Vi är givetvis lättadet över att det tagit den här vändningen, att åklagren inte begärt förlängd häktningstid. Det är inte en dag för tidigt, eftersom Karl Hedin suttit totalt isolerad i över 30 dagar, säger Sven Severin.

Karl Hedin förnekar alla brott som polis och åklagare anklagar honom för.

– Det råder fortfarande förundersökningssekretess, men vi har analyserat alla påståenden från polis och åklagare in i minsta detalj och det finns inga bevis. Det finns ingen död varg, ingen som hört något skott, ingenting som stödjer misstankarna, säger Sven Severin.

Avlyssnat samtal

Hittills har det framkommit att Hedin suttit frihetsberövad på grund av ett telefonsamtal med sin syster. Det ska ha talats om ”gråben” och ett gäng efter att Hedin besökte sin jaktmark för att kontrollera om det fanns spår eller spillning efter varg. Telefonsamtalet avlyssnades av polisen.

Jaktjournalen har berättat om det här.

Polis och åklagare har också försetts med uppgifter från anonyma källor. Det är fortfarande okänt vilka källorna är.

– Under tiden som Karl Hedin suttit häktad har polisen ”trålat” oerhört brett. Man har bland annat hört personer som har mycket perifer anknytning till brottsmisstankarna. Det tyder på att man desperat försöker hitta stöd för en misstanke vi menar är ogrundad, säger Sven Severin.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼