Hedins advokat: ”Polisen har trålat oerhört brett”

Stockholm (JJ) – Alltihop bygger på ett missförstått telefonsamtal och uttalanden från anonyma källor som vi ifrågasätter bevisvärdet av. Det säger Karl Hedins försvarare, advokat Sven Severin, sedan hans klient försatts på fri fot.

– Vi är givetvis lättadet över att det tagit den här vändningen, att åklagren inte begärt förlängd häktningstid. Det är inte en dag för tidigt, eftersom Karl Hedin suttit totalt isolerad i över 30 dagar, säger Sven Severin.

Karl Hedin förnekar alla brott som polis och åklagare anklagar honom för.

– Det råder fortfarande förundersökningssekretess, men vi har analyserat alla påståenden från polis och åklagare in i minsta detalj och det finns inga bevis. Det finns ingen död varg, ingen som hört något skott, ingenting som stödjer misstankarna, säger Sven Severin.

Avlyssnat samtal

Hittills har det framkommit att Hedin suttit frihetsberövad på grund av ett telefonsamtal med sin syster. Det ska ha talats om ”gråben” och ett gäng efter att Hedin besökte sin jaktmark för att kontrollera om det fanns spår eller spillning efter varg. Telefonsamtalet avlyssnades av polisen.

Jaktjournalen har berättat om det här.

Polis och åklagare har också försetts med uppgifter från anonyma källor. Det är fortfarande okänt vilka källorna är.

– Under tiden som Karl Hedin suttit häktad har polisen ”trålat” oerhört brett. Man har bland annat hört personer som har mycket perifer anknytning till brottsmisstankarna. Det tyder på att man desperat försöker hitta stöd för en misstanke vi menar är ogrundad, säger Sven Severin.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser