Jaktnyheter

Händelsen där två vargar sköts polisanmäls

Två vargar sköts enligt paragraf 28 i Skåne tidigare i oktober. Allt gick rätt till har länsstyrelsen konstaterat, men Rovdjursföreningen tror inte på det utan polisanmäler. Foto: Gettyimages

Rovdjursföreningen uppger att de kommer att polisanmäla händelsen när två vargar sköts enligt paragraf 28 när de angrep jakthundar i Skåne.

Det var den 14 oktober som två vargar sköts för att freda jakthundar i reviret Linderödsåsen i Skåne. Vargarna sköts enligt paragraf 28 under samma jakt men vid två olika platser med någon timmes mellanrum.

Det var första gången som paragraf 28 användes för att skydd hundar i Skåne. Och enligt Länsstyrelsen Skåne gick allt rätt till.

– Vi har varit på plats och vår bedömning är att man handlat i enlighet med paragraf 28, sa Tom Espgård på länsstyrelsen till Jaktjournalen i samband med händelsen.

Men Rovdjursföreningen litar inte på myndigheten utan väljer att polisanmäla det inträffade.

” Enligt vår mening är vad som egentligen skedde heller inte tillräckligt klarlagd för att länsstyrelsen ska kunna låta bli att polisanmäla händelsen, vilket alltså inte gjorts. Därför väljer Svenska Rovdjursföreningen att polisanmäla, så att en adekvat utredning görs”, skriver föreningen på sin sajt.