Gjorde obehaglig upptäckt: Stövaren jagar varg

En rävjägare i Gävleborg gjorde på fredagen en obehaglig upptäckt. Det var inte räv hans finnstövare jagade. Det var varg.

Jägaren upptäckte, till sin fasa, att finnstövaren jagade varg. Foto: Privat

– Jag släppte på frisök och plötsligt blev det ståndskall. När vi kollade spåren såg vi att det var varg han jagade. Det var ståndskall och gångstånd i en timme innan vi lyckades koppla hunden, berättar jägaren för Jaktjournalen.

Finnstövaren är en lugn och fin jakthund med stabilt psyke. Som filmen också visar har han förstånd att hålla sig på behörigt avstånd från vargen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser