Jaktnyheter

Dreverklubben manar till lugn om misstänkt förskingring

Dreverklubben måste anlita jurist i jobbet med att få tillbaka pengar som misstänks ha förskingrats. Arkivbild: Per Jonson
Den pågående utredningen om misstänkt förskingring i Svenska dreverklubben har lett till att företrädare för föreningen känner sig påhoppade och förtalade. Ordförande Magnus Enocson manar nu till lugn.
Jaktjournalen har berättat att misstänkt förskingring har upptäckts i Dreverklubben. Ett bankkonto har tömts på pengar, enlig vad Jaktjournalen erfar så mycket som en miljon kronor, och en polisanmälan har lämnats in. Styrelsen har också påbörjat en översyn reglerna för hur Dreverklubbens pengar hanteras. Alla uttag och betalningar som överstiger 50 000 kronor ska gokännas och signeras av två firmatecknare, skriver föreningen i ett protokoll från styrelsemötet den 16 mars.

Försäkring täcker 75 000 kronor

Dreverklubben har fått rådet från Svenska Kenneklubben att anlita en jurist för arbetet med att försöka få tillbaka de förskingrade pengarna. ”Den information vi fått hittills är att åklagaren kommer att driva själva brottsmålet och att SDK får driva frågan om återbetalning som ett civilrättsligt mål. SKK:s försäkring täcker endast belopp upp till 100 000 kr minus ett halvt basbelopp i självrisk. Det betyder att SDK kan få ut max ca. 75 000 kr från denna försäkring”, skriver styrelsen i ett protokoll från möte den 21 mars.

”Visa hänsyn och besinning”

I ett pressmeddelande på föreningens hemsida vädjar ordförande Magnus Enocson om besinning från människor som reagerar på förskingringen: ”Både nuvarande och tidigare medlemmar i centralstyrelsen samt adjungerade ledamöter har under den senaste tiden blivit utsatta för grova påhopp, spekulationer och rent förtal, framför allt i sociala medier. Vi vill påminna om att vi är förtroendevalda medlemmar som lägger ner tid och arbete helt ideéllt för denna förening, vi är samtliga uppskakade över denna händelse och gör allt vi kan för att minimera de skadliga effekterna av detta för klubben. Vi vill uppmana samtliga till att visa hänsyn och besinning i sitt agerande, framför allt på sociala medier där föreningen och denna händelse diskuteras. Spekulationer, insinuationer och utpekande av personer utan grund är brottsliga handlingar som vi hoppas att vi inte ska behöva få utstå mer”, skriver Dreverklubbens ordförande Magnus Enocson i pressmeddelandet på föreningens hemsida.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21