Dreverklubben polisanmäler misstänkt förskingring

Misstänkt förskingring har uppdagats i Svenska Dreverklubben. Centralstyrelsen har lämnat in en polisanmälan om grov förskingring och trolöshet mot huvudman.

Dreverklubbens ledning har upptäckt att ett av föreningens konton tömts på pengar. Polisanmälan är inlämnad. Arkivbild: Per Jonson

Ordförande Magnus Enocson skriver i ett pressmeddelande på klubbens hemsida att det är betydande belopp som försvunnit från föreningens bankkonto.

Enligt vad Jaktjournalen erfar kan det röra sig om uppemot en miljon kronor.

Pengarna fanns på ett konto som lämnats orört under ett antal år. När klubbens ledning skulle föra över pengar från en bank till en annan upptäcktes den misstänkta förskingringen.

Kontot tömt

”Det visar sig att upprepade uttag från kontot har gjorts mellan år 2015-2018 och kontot är idag helt tömt på tillgångar”, skriver ordförande Magnus Enocson på Dreverklubbens hemsida.

Att pengarna tagits ut från kontot ska ha dolts med fingerade årsbesked från banken.

Enocson poängterar att det inte föreligger någon fara för klubbens överlevnad. Likviditeten uppges vara stabil och verksamheten kan fortsätta som planerat.

”Inga fler kommentarer”

Jaktjournalen talade med Magnus Enocson och flera styrelseledamöter på tisdagskvällen. Man hade enats om att ordföranden sköter kontakten med media och Enocson lovade kommentera saken på onsdagsmorgonen. Under tisdagskvällen lade han dock ut pressmeddelandet där han skriver:

”Inga fler kommentarer kan lämnas i nuläget. Styrelsen avser att löpande informera klubbens medlemmar i ärendet i den mån det är möjligt med hänsyn till pågående polisärende. Klubben samarbetar med Polismyndigheten och avvaktar vidare utredning.”

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ubsola Ansgar – bra nedärvare byggd för jakt

Jakt med tax är en jaktform Maria Nordström, Götene aldrig tröttnar på. Hennes duktiga strävhårshane Usbola Ansgar var startskottet på en fantastisk tävlingskarriär och uppfödning som har resulterat i många fantastiska jaktupplevelser.
ANNONS ▼