Jaktnyheter

Död varg i Västmanland hittades i strandkant till sjö

Polisen vill inte uppge vid vilken sjö vargkroppen påträffats. Arkivbild: Gettyimages
Vargen som hittades död i Västmanland på påskaftonen låg en bit ned i vattnet vid en strandkant. I slutet av veckan räknar SVA:s personal vara klar med obduktionen.
Jaktjournalen har berättat om vargen som påträffades av en privatperson mellan Fagersta och Skinnskatteberg på påskafton. – Den låg en bit ned i vattnet i en strandkant på en sjö, berättar Maria Lorichs, polis i Västerås som håller i utredningen. Vilken sjö påträffades kroppen vid? – Den uppgiften vill vi inte lämna ut. Det kan hända att vi måste göra kompletterande undersökningar av platsen och då ska den vara orörd, svarar Maria Lorichs. Enligt de första mediauppgifterna misstänker polisen att vargen blivit skjuten. Maria Lorichs vill på grund av förundersökningssekretessen inte avslöja några ytterligre detaljer.

Magnusson leder förundersökningen

En anmälan om grovt jaktbrott är upprättad och under tisdagsförmiddagen lottades ärendet ut till miljöåklagare Lars Magnusson som nu leder förundersökningen. Först i slutet av veckan väntas personal vid Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala ha fastställt vad vargen egentligen dog av. – Vi kommer att röntga hela kroppen, med skinnet på, eftersom det är misstänkt skottskada. Men just nu har vi problem med röntgenapparaten, så det kommer att ta några dagar mer än normalt. Till slutet av veckan ska vi kunna ge polisen svar, säger biträdande statsveterinären Caroline Bröjer till Jaktjournalen. På grund av förundersökningssekretessen får hon i nuläget inte avslöja om det finns något som ser ut som en skottskada på vargkroppen.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21