Död varg i Västmanland hittades i strandkant till sjö

Vargen som hittades död i Västmanland på påskaftonen låg en bit ned i vattnet vid en strandkant. I slutet av veckan räknar SVA:s personal vara klar med obduktionen.

Polisen vill inte uppge vid vilken sjö vargkroppen påträffats. Arkivbild: Gettyimages

Jaktjournalen har berättat om vargen som påträffades av en privatperson mellan Fagersta och Skinnskatteberg på påskafton.

– Den låg en bit ned i vattnet i en strandkant på en sjö, berättar Maria Lorichs, polis i Västerås som håller i utredningen.

Vilken sjö påträffades kroppen vid?
– Den uppgiften vill vi inte lämna ut. Det kan hända att vi måste göra kompletterande undersökningar av platsen och då ska den vara orörd, svarar Maria Lorichs.

Enligt de första mediauppgifterna misstänker polisen att vargen blivit skjuten. Maria Lorichs vill på grund av förundersökningssekretessen inte avslöja några ytterligre detaljer.

Magnusson leder förundersökningen

En anmälan om grovt jaktbrott är upprättad och under tisdagsförmiddagen lottades ärendet ut till miljöåklagare Lars Magnusson som nu leder förundersökningen.

Först i slutet av veckan väntas personal vid Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala ha fastställt vad vargen egentligen dog av.

– Vi kommer att röntga hela kroppen, med skinnet på, eftersom det är misstänkt skottskada. Men just nu har vi problem med röntgenapparaten, så det kommer att ta några dagar mer än normalt. Till slutet av veckan ska vi kunna ge polisen svar, säger biträdande statsveterinären Caroline Bröjer till Jaktjournalen.

På grund av förundersökningssekretessen får hon i nuläget inte avslöja om det finns något som ser ut som en skottskada på vargkroppen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.

Misstänkt för illegal vargjakt – vann över polisen igen och får sina vapen

En av de misstänkta i det så kallade Amungenfallet, där en varg ska dödats illegalt, får rätt igen mot polisen. Nu meddelar Kammarrätten i Sundsvall för andra gången att bevisningen är för svag och att "Olle" ska ha igen alla sina vapen. – Det är märkligt att polisen inte accepterade den första kammarrättsdomen, säger advokat Erik Söderman.
ANNONS ▼