Den björnen lät sig inte stressas av en hund

Hälsingland (JJ) Hur mycket stressas egentligen en björn av en hund? Björnen som Stefan Lindströms finnstövare fick tag på häromdagen ser inte det minsta stressad ut – den utförde närmast cirkuskonster.

En stillbild från Stefan Lindströms film visar den stora björnen som står och balanserar på en stubbe. Foto: Privat

Stefan Lindström släppte sin finnstövare Lynx på jaktprov på levande björn på söndagen. Provet bygger på att domarna ska kunna titta på filmen och bedöma hundens arbete. Därför bar Lynx kamera.

– Jag släppte på ett spår i Risarven utanför Färila och Lynx spårade fem minuter innan det blev upptag. Han skällde ståndskall i två timmar och jag fick gå in och stöta ståndet två gånger innan jag lyckades få in hunden, berättar Stefan Lindström.

När han tittade på filmen från kameran visade det sig ha varit en riktigt stor björn som Lynx jobbat med.

– Den vägde runt 200 kilo skulle jag tro, säger Stefan.

”Cirkusbjörn”

Det märkliga är att björnen i en sekvens går upp och ställer sig och balanserar på en stubbe. ”Vete fan om det inte var en cirkusbjörn”, skriver Stefan på Facebook.

– Faktum är att björnarna rätt ofta gör så där, ställer sig på exempelvis stenar. Jag vet inte om de gör det för att se större ut, eller vad det är frågan om, säger Stefan.

Hur som helst, stressad ser den stora björnen inte ut att var.

– Mesta tiden av filmen, innan jag gick in och stötte ståndet, låg björnen ned, konstaterar Stefan Lindström.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser