De fällde sista björnen i årets björnjakt i Dalarna

På söndagsmorgonen avslutades årets björnjakt i Dalarna. En björnhona fälldes i Idre och även denna gång var Jalle Spånberg och hans plotthund inblandad.

Jalle Spånberg och Jimmy Lindberg med björnhonan de fällde på söndagsmorgonen samt plotthunden Rex och jämthunden Björnhålets Boris. Foto: Privat

Jalle Spånberg släppte sin plott Rex tillsammans med Jimmy Lindbergs jämthund, Björnhålets Boris. Man jagade med Hisjöhållans jaktlag.

– Vi hade hittat en rovdjursdödad älg och björnen låg mätt och glad i närheten. Det blev ett drev som buktade väldigt trångt, som ett hardrev, i vuxen grannskog. Det kom nära Jimmy Lindberg och jakten var över på fem minuter, konstaterar Jalle Spånberg.

Det var en 92-kilos hona som fälldes.

I fjol var Jalle och hans hund med på den sista björnen som fälldes i hela den svenska björnjakten. I år var söndagens hona den sista i Dalarna.

– Vi har fått det som tradition, att vara sist i björnjakten, säger Jalle och skrattar.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Dystert rekord i vargattacker – men ingen skyddsjakt

Sommaren 2020 kommer att gå till historien som ett dystert rekordår när det gäller vargattacker på fårbesättningar i Västra Götaland. Hittills har 41 får dött vid fem attacker. Nu visar det sig att en attack i Alingsås utfördes av samma varg som dödade får i Tiveden i Örebro län 10 maj.
ANNONS ▼