Beviljades skyddsjakt – hotas och trakasseras

Jaktmotståndare hotar och ofredar en kvinna som beviljats skyddsjakt på råkor.

Skyddsjakt på råkor har utlöst hot och trakasserier mot en kvinna på en liten ort i Skåne. Foto: Gettyimages

Det är en lokaltidning i Skåne som skriver om kvinnan som 2017 fick tillstånd av länsstyrelsen att skjuta råkor som fanns på hennes tomt. Hon fick även tillstånd att ta ned råkornas bon.

Sedan dess har kvinnan trakasserats med det lokaltidningen beskriver som mycket hotfulla telefonsamtal. En morgon när hon skulle hämta tidningen var brevlådan full med fjädrar.

Tidningsartikel avpublicerad

Nu är det aktuellt med skyddsjakt igen och därför har kvinnan polisanmält hoten och trakasserierna från tidigare år.

– Hon fruktar nu att hon ska drabbas av nya hot och ofredanden och har därför polisanmält vad som hänt tidigare, förklarar en polisman för lokaltidningens reporter.

Tidningen har avpublicerat artikeln.

– Kvinnan ringde och trodde att det skulle förvärra saken om vi skrev om det. Det här är en liten ort, så vi har tagit bort artikeln, berättar en anställd på tidningen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Så blir björnjakten 2019 – alla länen

21 augusti är datumet landets björnjägare väntar på. Den stora snackisen i år är den delade jaktstarten i Västerbotten där elva björnar får fällas från 21 augusti och tio lämnas till älgpremiären den 2 september.

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.
ANNONS ▼

Annonser