Beviljades skyddsjakt – hotas och trakasseras

Jaktmotståndare hotar och ofredar en kvinna som beviljats skyddsjakt på råkor.

Skyddsjakt på råkor har utlöst hot och trakasserier mot en kvinna på en liten ort i Skåne. Foto: Gettyimages

Det är en lokaltidning i Skåne som skriver om kvinnan som 2017 fick tillstånd av länsstyrelsen att skjuta råkor som fanns på hennes tomt. Hon fick även tillstånd att ta ned råkornas bon.

Sedan dess har kvinnan trakasserats med det lokaltidningen beskriver som mycket hotfulla telefonsamtal. En morgon när hon skulle hämta tidningen var brevlådan full med fjädrar.

Tidningsartikel avpublicerad

Nu är det aktuellt med skyddsjakt igen och därför har kvinnan polisanmält hoten och trakasserierna från tidigare år.

– Hon fruktar nu att hon ska drabbas av nya hot och ofredanden och har därför polisanmält vad som hänt tidigare, förklarar en polisman för lokaltidningens reporter.

Tidningen har avpublicerat artikeln.

– Kvinnan ringde och trodde att det skulle förvärra saken om vi skrev om det. Det här är en liten ort, så vi har tagit bort artikeln, berättar en anställd på tidningen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Nu är tid för att stärka banden med jakthunden

Det är så här års man kan stärka banden med hunden, så att man slipper stå och klia sig i huvudet och fundera på varför den hellre jagar fyra socknar bort än på marken där man själv befinner sig, skriver Mikael Moilanen i den här krönikan.

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Annonser