Avslår ännu en ansökan om skyddsjakt på varg

Länsstyrelsen i Gävleborg har beslutat avslå ännu en ansökan om skyddsjakt på varg i Ockelbo.

Skadorna och det upplevda obehaget kommer inte upp i den nivå som krävs för skyddsjakt, meddelar länsstyrelsen. Foto: Gettyimages

En jakthund har dödats och det har påverkat viljan hos jägare att släppa sina jakthundar. Både älgjakt och småviltsjakt blir lidande. Människor har också upplevt att vargar är närgångna.

Flera ansökningar om skyddsjakt har avslagits tidigare. Jaktjournalen har rapporterat om det här.

Skadorna och det upplevda obehaget uppnår dock inte den nivå som krävs för att skyddsjakt ska kunna beviljas, meddelar Länsstyrelsen Gävleborg på sin hemsida, om den senaste ansökningen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ny vargflytt i Sverige kan bli aktuellt

Sedan 2011 har vargar flyttats sex gånger i Sverige. Nu kan det åter bli aktuellt. DNA-analys visar nämligen att tre invandrade vargar med finsk-ryskt DNA har rört sig i renskötselområden i Norrbottens län nu under hösten.

Här – en utbildning för dig som vill jobba med viltförvaltning

Sedan ett par år finns det yrkeshögskoleutbildning för den som vill arbeta med jakt- och viltförvaltningsfrågor. Det kan vara som egenföretagare eller som vilthandläggare i en kommun eller på någon myndighet. Utbildningen är på heltid 2,5 år, genomförs på distans och heter Viltförvaltare med fördjupning ekosystemtjänster.
ANNONS ▼

Annonser