Avslår ännu en ansökan om skyddsjakt på varg

Länsstyrelsen i Gävleborg har beslutat avslå ännu en ansökan om skyddsjakt på varg i Ockelbo.

Skadorna och det upplevda obehaget kommer inte upp i den nivå som krävs för skyddsjakt, meddelar länsstyrelsen. Foto: Gettyimages

En jakthund har dödats och det har påverkat viljan hos jägare att släppa sina jakthundar. Både älgjakt och småviltsjakt blir lidande. Människor har också upplevt att vargar är närgångna.

Flera ansökningar om skyddsjakt har avslagits tidigare. Jaktjournalen har rapporterat om det här.

Skadorna och det upplevda obehaget uppnår dock inte den nivå som krävs för att skyddsjakt ska kunna beviljas, meddelar Länsstyrelsen Gävleborg på sin hemsida, om den senaste ansökningen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼