Åtta får döda efter vargattack utanför Växjö

Åtta får dödades i helgen vid en vargattack utanför Växjö.

Attacken inträffade natten mellan lördagen och söndagen och länsstyrelsens besiktningsman har konstaterat att fåren dödats av varg.

– Man hittade sex döda får. Ytterligare tre var skadade och två av dem har avlivats, berättar Elin Åkelius, rovdjurshandläggare vid länsstyrelsen i Kronoberg.

Gården ligger cirka en mil nordost om Växjö. Den exakta platsen vill länsstyrelsen inte offentliggöra, av hänsyn till djurägarna.

Hagen hade tretrådigt elstängsel.

– Det ska ha varit ett hundratal får i hagen och de har nu flyttats. Vi för diskussioner med fårägaren om rovdjursavvisande stängsel, säger Elin Åkelius.

Området har inget känt vargrevir. Den senaste kvalitetssäkrade vargobservationen gjordes i mars – cirka två-tre mil från gården där fåren attackerades i helgen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Rätt älgdragare gör jakten både säkrare och trevligare

En stor del av den produktutveckling som gjorts av älgdragare och tillbehör har diskuterats fram av jägare. Tillverkare har tagit åt sig av önskemålen och förbättrat dessa maskiner som är oumbärliga när tunga älgar ska transporteras över stock och sten. Här presenterar vi två rena älgdragare och en ATV som blivit mycket populär bland jägarna.
ANNONS ▼

Annonser