Är I rovdjurens spår partiskt? Nu granskas det

Stockholm (JJ) Myndigheten för press, radio och TV kommer att granska om SVT-programmet I rovdjurens spår lever upp till kravet på opartiskhet. 21 anmälningar har kommit in mot det första avsnittet.

Myndigheten för press, radio och tv ska pröva om I rovdjurens spår lever upp till kravet på opartiskhet. Bild: Skärmdump SVT play

Anmälningarna handlar nästan uteslutande om att människor tycker att programledaren Anders Lundin agerar partiskt.

De som skrivit till Myndigheten för press, radio och TV tycker bland annat att han ger en okritisk bild av vargen och inte beskriver problemen som arten ställer till.

– Ärendet är så pass nytt här att det ännu inte lottats ut på någon tjänsteman, berättar handläggare Johannes Wik för Jaktjournalen.

Sveriges Television skriver på sin hemsida, om kravet på opartiskhet:

”I SVT:s sändningstillstånd anges att Sändningsrätten ska utövas opartiskt och sakligt samt med beaktande av att en vidsträckt yttrandefrihet och informationsfrihet ska råda i televisionen.”

Här kan du se det första avsnittet, om vargen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser