Annons
18-årige Johans första vilt blev en ståtlig kronhjort | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan älgjakt
Johan Frisk med sitt första fällda vilt. Foto: Privat
18-årige Johans första vilt blev en ståtlig kronhjort
18-årige Johan Frisk har skjutit sitt första vilt. Det blev en väldigt grann kronhjort. – Man kanske ska lägga av när man är på topp, säger Johan och garvar.
Det var vid jakt i Kollanda i Ale kommun som Johan blev dirigerad till ett pass i ett område som var nytt för honom.Officiellt var det älgjakt, men man fick också skjuta hjort.– Jag ställde mig bredvid tornet och efter en halvtimme, 40 minuter brakade det till i skogen, men jag såg inte vad det. Sedan såg jag att det var någonting som rörde sig cirka 150 meter bort, berättar Johan.Den stora hjorten kom zick-zackande mot honom i terrängen och plötsligt stod den med ren bredsida på 55-60 meter. Johan drog iväg en smäll med sin 8×57 JS och hjorten blev kvar på platsen.

Språngmarsch

Sedan tvingades den unge jägaren göra en snabb rusch i skogen.– Det var ju egentligen älgjakt och hundföraren ville inte att jämthunden skulle komma fram till en fälld hjort. Så jag fick springa och koppla hunden när den dök upp.Johan har varit med vid jakter sedan 14-årsåldern och den fina hjorten är det första vilt han skjuter.– Det blir nog svårt att överträffa det här. Kanske lika bra att lägga av när man är på topp, säger Johan och skrattar.
Mikael Moilanenmikael.moilanen@jaktjournalen.se070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!