Rangordning av vargrevir upprör

Dalarna/Värmland (JJ) Ett överklagande till Naturvårdsverket gör att myndigheten nu vill att länsstyrelserna rangordnar vargreviren inför licensjakten.

Naturvårdsverket vill att respektive länsstyrelse ska ska en prioritetsordning för vargreviren inför den kommande licensjakten. Detta upprör bland annat Svenska Jägareförbundet i Dalarna som menar att Naturvårdsverkets begäran strider mot den regionala förvaltningen.

– Man kan inte tolka det annorlunda innan något annat är bevisat. Vår besvikelse är total och man undrar om det går att få till en fungerande vargförvaltning i landet, säger Thomas Björklund som är ordförande i Jägareförbundet Dalarna till SVT.

Landshövdingen i Värmlands län Kenneth Johansson delar Thomas Björklunds uppfattning och menar att länsstyrelsen i länet tagit ett väl underbyggt beslut och därför inte kommer göra en prioritering mellan vargreviren.

 

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser