Rådande rovdjurspolitik bör gälla

Stockholm (JJ) Det menar i alla fall Riksdagens Miljö- och Jordbruksutskott som beslutat att rikta ett tillkännagivande till Regeringen att nuvarande rovdjurspolitik inte bör förändras.

– Nu är det hög tid för regeringen att lyssna på riksdagen och sluta äventyra en hållbar rovdjurspolitik. Den oro som regeringen skapar med många oklara besked visar inte respekt mot alla de människor som bor och verkar i rovdjurstäta områden, säger Kristina Yngwe (C), vice ordförande i miljö- och jordbruksutskottet, i ett pressmeddelande.

– Regeringen har skapat stor oro hos många människor genom att de inte kunnat ge klara besked kring rovdjurspolitiken. Nu gör vi i riksdagen det i stället, säger Magnus Oscarsson (KD), landsbygdspolitisk talesperson, i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser