Markägare misstänks ha brutit mot jaktlagen

Klippan (JJ) En markägare i Klippans kommun misstänks för att ha lockat till sig vilt.

Personen som äger mark i Klippans kommun misstänks ha lockat till sig vilt, skjutit betydligt mer än vad som marken bär och dessutom använt sig av rörlig belysning. Till detta kommer ett antal andra förseelser mot jaktlagstiftning.

Polisanmälan har gjorts och en förundersökning har nu inletts. Polisens förundersökningsledare bedömer det som att mannen är i behov av en offentlig försvarare och har nu gjort en framställan till tingsrätten om detta.

Straffet för denna typ av brott är antingen böter, eller i grova fall fängelse. Dessutom kan den skyldiges vapenlicens återkallas, skriver Helsingborgs Dagblad.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser