Markägare misstänks ha brutit mot jaktlagen

Klippan (JJ) En markägare i Klippans kommun misstänks för att ha lockat till sig vilt.

Personen som äger mark i Klippans kommun misstänks ha lockat till sig vilt, skjutit betydligt mer än vad som marken bär och dessutom använt sig av rörlig belysning. Till detta kommer ett antal andra förseelser mot jaktlagstiftning.

Polisanmälan har gjorts och en förundersökning har nu inletts. Polisens förundersökningsledare bedömer det som att mannen är i behov av en offentlig försvarare och har nu gjort en framställan till tingsrätten om detta.

Straffet för denna typ av brott är antingen böter, eller i grova fall fängelse. Dessutom kan den skyldiges vapenlicens återkallas, skriver Helsingborgs Dagblad.

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser