Många tände facklor i Nora

Nora (JJ) I lördags genomfördes fackeltåg på sex orter i landet för att minnas och hedra de hundar och tamdjur som fallit offer för vargen. I Nora slöt 150 personer upp.

Flera personer tog till orda under manifestationen i Nora i lördags.

Nora var en av de sex orter där fackeltåg arrangerades i helgen. Tåget var flera hundra meter långt och cirka 150 deltagare och 15 hundar deltog.

Tobias Albinsson och Erika Sörengård arrangerade kvällen med stöd från Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik och Landsbygdspartiet oberoende.

Utöver tåget som ringlade sig fram på gatorna i Nora bjöds på glögg och pepparkaka och hölls tal från flera representanter från SJF, Landsbygdspartiet, Nationella viltolycksrådet, politiker samt samt en privatperson. Det hölls också en tyst minut för de hundar som dödats.

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser