Aktivister ljuger om sabotage mot bil

Gotland (JJ) Under helgens Räv-SM drabbade djurrättsaktivister och jägare samman. I samband med att aktivisternas bil gått sönder har jägare anklagats för sabotage. Detta stämmer dock inte.

Enligt verkstaden rör det sig inte om sabotage. (Arkivbild)

I kölvattnet av Räv-SM Gotland har det på sociala medier pågått livliga diskussioner om den bil som jaktsabotörerna använde sig av. Efter sin aktion gick nämligen bilen sönder och aktivisterna anklagade då högljutt jägarna för sabotage.

Jaktjournalen har nu kontaktat den bilverkstad som undersökt bilen och fått klarhet i vad som hänt.

– Jag är uppriktigt sagt mycket förbannad. Inte nog med att de säger att vi bekräftat att det var sabotage. De har dessutom varit inne här på verkstaden och olovligen fotograferat, säger verkstadens chef.

Enigt honom är det omöjligt att som aktivisterna skriver på sociala medier ”öppnat motorhuven” utan att lämna tydliga spår eftersom den är spärrad och grillen måste slås sönder om den inte öppnas inifrån kupén.

– Vår undersökning visar att bilen skar i ett vevlager. Den har haft för lite kylarvatten eller olja. Det är inget sabotage bakom detta, säger verkstadens chef till Jaktjournalen.

Så här skriver aktivisterna själva på sin Facebooksida och ber om ekonomisk hjälp via swish.

”Nu har det bekräftats från verkstad att bilen har blivit utsatt för sabotage. Det var inga slitageskador, det fanns olja och allt annat var i sin ordning. Det som har hänt är att någon hällt någon form av flis i oljetråget, vilket har lett till att motorn är helt defekt. Vår bil är alltså totalt obrukbar och kostnaderna för att reparera är enorma. Bilen var låst men dessvärre går det att öppna huven ändå med en spärr under huven. Detta är vad som händer när man enbart står upp för de utan röst. Händelsen är polisanmäld och utredning kommer påbörjas. Hjälp oss att betala kostnaderna så vi snart är ute för att rädda djuren igen!”

 

Annons
0 kommentarer

AKTUELLT

Nu har vi viltköttskonsumenter ett eget namn!

Debatt (JJ) Han som satt framför mig och åt en tunn squashsoppa var vegetarian. När jag med en brödbit skrapade upp det sista av vildsvinsgrytan från min tallrik avslutade han vår diskussion med orden: ”Jag äter inte kött, men om jag HADE ätit kött, ja då hade det varit viltkött. Kan man förresten få köpa en bit? Till morsan.”, skriver jägaren Torkel Norling.

Få rovdjursstängsel klarar kraven

Värmland (JJ) Länsstyrelsen i Värmlands län har gjort en uppföljning på alla installationer av rovdjursavvisande stängsel i länet. Utredaren slår fast att få uppsatta stängsel klarar de krav som ställs.

Stora konflikter inom viltvårdsområde

Gävleborg (JJ) Rättsenheten på Länsstyrelsen i Gävleborgs län har flera öppna ärenden om ett viltvårdsområde i länets östra del. Flera överklaganden av beslut är inlämnade och nyligen mottogs också en lång lista med klagomål på hur viltvårdsområdet hanterar jakten och medlemmarna.

Ny outdoormässa gjorde succé

Askersund (JJ) Förra helgen var det premiär för friluftsmässan Askersund Outdoor Festival och med 9 000 besökare räknar arrangörerna nykomlingen på mässkartan som en succé.

Dömd för att ha lockat in vilt

Hässleholm (JJ) En dansk man som bedrivit åteljakt på en knappt fem hektar stor mark döms nu av Hässleholms tingsrätt för att ha lockat vilt från annans mark.

Annonser