Webbradio: SJF-basen i Dalarna vill ha sänkt straff för illegal vargjakt

Jägareförbundets ordförande i Dalarna, Ulf Berg, vill ha lägre straffskala för den som skjuter varg illegalt. Det säger han i Jaktjournalens webbradio.

Ulf Berg klappar om sin jämthund lite extra när han släpper honom – han vet att det kan vara sista gången han ser sin jaktkompis. Foto: Mikael Moilanen

– Jag tycker inte att skjuta en varg är lika allvarligt som om någon skulle våldta min dotter, säger Ulf Berg.

Jaktjournalen träffar honom i hemmet utanför Avesta för en intervju där han får tala till punkt och vi diskuterar jägarkåren och rättsväsendet, Hedinfallet, Amungenfallet och en hel del annat.

Vi försöker vara ”bjussiga” och säga något positivt om vargen, som miljöåklagare Åse Schoultz efterlyst, men det sitter hårt inne för jägarbasen i Dalarna.

Utgångspunkten är att Ulf Berg jobbade som polis innan han blev politiker och ordförande för Svenska Jägareförbundet i Dalarna.

Hör inslaget här:

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

DEBATT: ”Som att bita sig själv i svansen”

Det kan inte ses som något annat än en ren och skär maktdemonstration för att tysta inte bara den enskilde medlemmen utan även alla andra medlemmar, som eventuellt skulle kunna tänka sig att kritisera organisationen. Det skriver professor Eva Schömer i ett svar i debatten mellan henne och Svenska Kennelklubben, SKK.
ANNONS ▼

Annonser