Webbradio: SJF-basen i Dalarna vill ha sänkt straff för illegal vargjakt

Jägareförbundets ordförande i Dalarna, Ulf Berg, vill ha lägre straffskala för den som skjuter varg illegalt. Det säger han i Jaktjournalens webbradio.

Ulf Berg klappar om sin jämthund lite extra när han släpper honom – han vet att det kan vara sista gången han ser sin jaktkompis. Foto: Mikael Moilanen

– Jag tycker inte att skjuta en varg är lika allvarligt som om någon skulle våldta min dotter, säger Ulf Berg.

Jaktjournalen träffar honom i hemmet utanför Avesta för en intervju där han får tala till punkt och vi diskuterar jägarkåren och rättsväsendet, Hedinfallet, Amungenfallet och en hel del annat.

Vi försöker vara ”bjussiga” och säga något positivt om vargen, som miljöåklagare Åse Schoultz efterlyst, men det sitter hårt inne för jägarbasen i Dalarna.

Utgångspunkten är att Ulf Berg jobbade som polis innan han blev politiker och ordförande för Svenska Jägareförbundet i Dalarna.

Hör inslaget här:

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

300 sidor gratis jakt- och fiskereportage!

Nu släpps resebegränsningarna inom landet och för att fira det bjuder vi på 300 sidor Jakt- och fiskereportage – gratis! Här hittar du läsning från tidningarna Jaktjournalen, Fiskejournalen, Jaktmarker & Fiskevatten och Allt om Flugfiske.
ANNONS ▼