Webbradio: SJF-basen i Dalarna vill ha sänkt straff för illegal vargjakt

Jägareförbundets ordförande i Dalarna, Ulf Berg, vill ha lägre straffskala för den som skjuter varg illegalt. Det säger han i Jaktjournalens webbradio.

Ulf Berg klappar om sin jämthund lite extra när han släpper honom – han vet att det kan vara sista gången han ser sin jaktkompis. Foto: Mikael Moilanen

– Jag tycker inte att skjuta en varg är lika allvarligt som om någon skulle våldta min dotter, säger Ulf Berg.

Jaktjournalen träffar honom i hemmet utanför Avesta för en intervju där han får tala till punkt och vi diskuterar jägarkåren och rättsväsendet, Hedinfallet, Amungenfallet och en hel del annat.

Vi försöker vara ”bjussiga” och säga något positivt om vargen, som miljöåklagare Åse Schoultz efterlyst, men det sitter hårt inne för jägarbasen i Dalarna.

Utgångspunkten är att Ulf Berg jobbade som polis innan han blev politiker och ordförande för Svenska Jägareförbundet i Dalarna.

Hör inslaget här:

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Rätt älgdragare gör jakten både säkrare och trevligare

En stor del av den produktutveckling som gjorts av älgdragare och tillbehör har diskuterats fram av jägare. Tillverkare har tagit åt sig av önskemålen och förbättrat dessa maskiner som är oumbärliga när tunga älgar ska transporteras över stock och sten. Här presenterar vi två rena älgdragare och en ATV som blivit mycket populär bland jägarna.
ANNONS ▼

Annonser