Vill stoppa nöjesjakt – nu vald till ordförande i Rovdjursföreningen | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
1 månad sedan
Är rävjakt nöjesjakt? I så fall blir den förbjuden - om nye ordföranden i Svenska Rovdjursföreningen får som han vill. Foto: Gettyimages
Vill stoppa nöjesjakt - nu vald till ordförande i Rovdjursföreningen

Magnus Orrebrant har valts till ny ordförande i Svenska Rovdjursföreningen. Han vill bland annat stoppa "nöjesjakt" och arbeta för att mer av jägarnas pengar går till organisationer som värnar djur.

Svenska Rovdjursföreningen rapporterar att Magnus Orrebrant blir ny ordförande i Rovdjursföreningen och ersätter Per Axell.

När Orrebrant förra året tog plats i styrelsen presenterade han sig själv i en text på Svenska Rovdjursföreningens webbsida.

Han skriver att han till arbeta för att förbud mot ”ren nöjesjakt”. Han vill också att Jaktjournalens Rovdjurskampanajen förbjuds.

Och så vill han ha av de pengar som staten får in när jägarkåren löser statligt jaktkort.

Viltvårdsfonden

”Viltvårdsfondens medel bör omfördelas så större belopp går till Djurvärnarorganisationer. Idag endast ett försumbart belopp till Naturskyddsföreningen och inget till Svenska Rovdjursföreningen som de tidigare fick”, skriver Magnus Orrebrant.

Han berättar att han som ung drömde om att bli nästa Jan Lindblad, men han valde istället Chalmers tekniska högskola och har under sin yrkeskarriär varit VD och haft styrelse uppdrag i olika bolag.

För 1,5 år sedan lämnade han näringslivet och har istället fokuerat på djur- och naturfrågor.

”Sedan dess har jag deltagit i debatten och hjälpt till i olika sammanhang, hjälper bla Rebecka Le Moine med att arrangera ett Vargseminarium i riksdagen 2021 som svar på Magnus Oscarsson’s (Kd) seminarium tidigare i år. Ett seminarium som fick alldeles för stort jägarfokus. Har även hjälpt en naturförening att upprätta en verksamhetsplan och ny hemsida”, skrev Magnus Orrebrant när han presenterade sig som ny styrelseledamot i Rovdjursföreningen.

Magnus Orrebrant har också representerat Svenska Rovdjursföreningen vid de senaste möten i Naturvårdsverkets nationella rovdjursråd.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!