Vill skjuta närgångna vildsvin i villaområden

Arboga kommun vill ha tillstånd att skjuta vildsvin som uppträder agressivt och inte låter sig skrämmas bort från villaområden.

Bärgslagsbladet rapporterar i sin pappersupplaga att många arbogabor upplevt problem med vildsvin den senaste tiden.

De går in i villaområdena och bökar upp gräsmattor och vägrar i vissa fall låta sig skrämmas. Bärgslagsbladet skriver att kommunen ansöker hos polisen om att få skjuta närgångna vildsvin.

AKTUELLT

Nu är tid för att stärka banden med jakthunden

Det är så här års man kan stärka banden med hunden, så att man slipper stå och klia sig i huvudet och fundera på varför den hellre jagar fyra socknar bort än på marken där man själv befinner sig, skriver Mikael Moilanen i den här krönikan.

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Annonser