Annons
Vill att jaktsabotage ska få egen brottskod - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan jägareförbundet
Torsten Nilsson, ordförande i Jägareförbundet i Uppsala län, vill effektivisera polisutredningarna kring jaktsabotage. Foto: Privat
Vill att jaktsabotage ska få egen brottskod
Jägareförbundets ordförande i Uppsala vill att jaktsabotage får en egen brottskod, så att brottsligheten blir lättare att överblicka och polisutredningarna effektiviseras.
Upsala Nya Tidning, UNT, skriver i sin pappersupplaga om sabotagen mot bland annat jakttorn. En som drabbats är Torsten Nilsson, ordförande i Svenska Jägareförbundet Uppsala. I somras välte någon hans jakttorn och sågade sedan av benen på det. Jaktjournalen har rapporterat om det här. – Ärenden verkar hamna på olika ställen hos polisen och det saknas samordning. Jag hade gärna sett att skadegörelse får en särskild brottskod, så att det blir enklare att se ett brottsmönster, säger Torsten Nilsson till UNT.

Kameraövervakar sitt torn

Brottskoderna ses över med jämna mellanrum, men enligt Brottsförebyggande rådet är det inte aktuellt med en brottskod för just jaktsabotage. – Det är möjligt att en sådan kan införas längre fram om rättsväsendet uttrycker behov av detta, säger Monica Landergård, pressekreterare på Brå, till UNT. Torsten Nilsson håller numera koll på sitt jakttorn med en åtelkamera som skickar bilder om något rör sig kring tornet.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!