Vildsvinsjägare allvarligt skottskadad

En vildsvinsjägare skottskadades allvarligt vid jakt utanför Enköping i lördags.

Upsala Nya Tidning, UNT, skriver i sin pappersupplaga att larmet kom vid 22-tiden på lördagskvällen. En Jägare i 50-årsåldern fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala med kraftiga blödningar.

– Han opererades under natten och läget har stabiliserats. Han har haft tur, sa Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Uppsalapolisen, när han kommenterade ärendet för UNT på söndagen.

Misstänker vådaskott

Fyra personer var med på jakten där skottskadan inträffade. De förhördes under söndagen men polisen har ännu ingen klar bild av vad som skett.

Man misstänker att det handlar om ett vådaskott, säger jourhavande förundersökningsledare, Christopher Envall, till UNT. Polisens utredning rubriceras som misstanke om grovt vållande till kroppsskada.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Finnspets räddade familjen ur brinnande hus

Natten till 20 mars brann Per-Östens och Anns hus ner utanför Norsjö, i Västerbotten. Branden startade vi fyratiden och det var finnspetsen Louise som väckte familjen, och kanske räddade livet på dem.

Dovviltstammen runt Kinnekulle fördubblad på tio år

Trots stort engagemang lyckades inte jägarna runt Kinnekulle i Skaraborg att fälla de 1 400 djur de hade som målsättning i år. Stammen har nära fördubblats på tio år.  – Vi har ansträngt oss för att nå vår målsättning, säger Wilhelm Klingspor, ordförande i Hjortkommittén som förvaltar dovviltet i området.

Vill skyddsjaga rådjur

Ytterligare en fastighetsägare på Gotland anser skogsskadorna så pass omfattande att denne nu ansöker om skyddsjakt på rådjur. Totalt har nu tre skogsägare ansökt om skyddsjakt.
ANNONS ▼