Vildsvinsjägare allvarligt skottskadad

En vildsvinsjägare skottskadades allvarligt vid jakt utanför Enköping i lördags.

Upsala Nya Tidning, UNT, skriver i sin pappersupplaga att larmet kom vid 22-tiden på lördagskvällen. En Jägare i 50-årsåldern fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala med kraftiga blödningar.

– Han opererades under natten och läget har stabiliserats. Han har haft tur, sa Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Uppsalapolisen, när han kommenterade ärendet för UNT på söndagen.

Misstänker vådaskott

Fyra personer var med på jakten där skottskadan inträffade. De förhördes under söndagen men polisen har ännu ingen klar bild av vad som skett.

Man misstänker att det handlar om ett vådaskott, säger jourhavande förundersökningsledare, Christopher Envall, till UNT. Polisens utredning rubriceras som misstanke om grovt vållande till kroppsskada.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ny vargflytt i Sverige kan bli aktuellt

Sedan 2011 har vargar flyttats sex gånger i Sverige. Nu kan det åter bli aktuellt. DNA-analys visar nämligen att tre invandrade vargar med finsk-ryskt DNA har rört sig i renskötselområden i Norrbottens län nu under hösten.

Här – en utbildning för dig som vill jobba med viltförvaltning

Sedan ett par år finns det yrkeshögskoleutbildning för den som vill arbeta med jakt- och viltförvaltningsfrågor. Det kan vara som egenföretagare eller som vilthandläggare i en kommun eller på någon myndighet. Utbildningen är på heltid 2,5 år, genomförs på distans och heter Viltförvaltare med fördjupning ekosystemtjänster.
ANNONS ▼

Annonser