Annons
Vild myskoxe infångad och körd till hägn - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
10 månader sedan myskoxe
Den närgångna myskoxen i Bergs kommun har sövts och flyttats till ett hägn. Arkivbild: Gettyimages
Vild myskoxe infångad och körd till hägn

Polisen i Jämtland rapporteras ha fångat in en vild myskoxe och kört honom till ett hägn vid Myskoxcentrum i Härjedalen.

Det är SVT Jämtland som berättar om Myskoxen, som i folkmun kallas Brutus och har varit närgången mot människor i Bergs kommun. Han har bland annat filmats när han stångat omkull soptunnor på gårdsplaner.

Det ligger på polisens lott att avliva djur som kan utgöra ett hot mot människor. Men nu valde polisen att söva myskoxen och köra honom till hägnet i Härjedalen.

Polisen påträffade honom på måndagsmorgonen i hage med 20 kor i Myrviken. Han sövdes och transporterades sedan till Myskoxcentrum i Tännäs.

”Tillfaller hägnet”

– Nu tillfaller myskoxen hägnet. Vi utgår från att den kommer trivas där, det blir nog bättre än att vara ute i annan bebyggelse, säger August Knutsson, lokalpolischef i Jämtland Härjedalen, till SVT.

Mats Ericsson är ansvarig för hägnet vid Myskoxcentrum i Tännäs och säger till TV-stationen att han helst sett att den flyttade myskoxen kunde leva på fjället.

– Men jag förstår att när han nu blivit närgången så behöver någonting göras. Sämsta alternativet hade ju varit att ta bort honom, säger Mats Ericsson till SVT.

Så här skriver Wikipedia om myskoxen.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!