Annons
Växtvärk för Norma | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 veckor sedan ammunition
Norma tillverka mer ammunition än de har tillstånd till. Därför får de nu stänga ner två avdelningar, i väntan på nytt tillstånd. Foto: Per Jonson
Växtvärk för Norma
Får inte öka produktionstakten

Ammunitionstillverkaren Norma vill höja produktionstakten och tillverka ännu fler patroner men miljötillståndet sätter käppar i hjulet, så företaget kan inte växla upp produktionen.

Det är Arvika Nyheter som rapporterar att Norma vill producera fler patroner och hylsor än de 80 miljoner hylsor de i dagsläget har tillstånd till. Detta gör att de behöver få ett nytt tillstånd, något de inte kommer få under 2021. En ansökan om 120 miljoner hylsor samt 100 miljoner patroner är inskickad till myndigheterna.

– Detta innebär att vi tvingas ta ett produktionsuppehåll troligen i början av november. Flödet tar helt enkelt slut, säger Peter Holterberg, vd på Norma Precision AB i en kommentar till Arvika Nyheter.

Enligt Peter Holterberg kommer inga permitteringar ske men cirka 120 av företagets 220 anställda berörs av stoppet, cirka 70 på hylsavdelningen och 50 personer på laddavdelningen.

Peter Holterberg säger till Arvika Nyheter att han hoppas produktionen ska vara igång igen i början 2022. Orderböckerna är fulla och efterfrågan både i Europa och USA är stor.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!